Motos d'altres temps

Moto Clàssic Vacarisses ha organitzat la 22a edició de la Concentració de Motos Antigues

Lluïsa Tarrida
08 de juliol del 2012
Trobada de motos antigues a Vacarisses
Trobada de motos antigues a Vacarisses | Adrià Pujol
Trobada de motos antigues a Vacarisses Foto: Adrià Pujol

El 8 de juliol ha fet 22 anys que Francesc Gibert i els seus companys de Moto Clàssic Vacarisses enllustren les seves petites joies plenes d'història per participar a la Concentració de Motos Antigues que la mateixa entitat organitza. El que va començar l'any 1991 com una broma entre amics va acabar sent un dels actes més atractius de la Festa Major. I gràcies a la bona acceptació dels vacarissencs, el projecte va anar creixent i creixent fins a adquirir entitat pròpia i un dia especial de celebració.

L'associació va escollir com a dia a marcar al calendari el segon diumenge del mes de juliol, amb motiu del patró dels conductors, Sant Cristòfol. "Estem contents que la tradició s'hagi mantingut, tot i que cada vegada suposa un esforç més gran i ens és més difícil tirar endavant una concentració d'aquesta envergadura", confessa Gibert, president de Moto Clàssic. De moment, els organitzadors segueixen tenint forces per muntar l'esdeveniment, i per aquest motiu el municipi ha vist diumenge més d'un centenar de motos dels anys 50, 60 o com a màxim dels 70.

Des de la regidoria de Cultura, Lluís Alburquerque, manifesta que "és bo que una trobada d'aquest tipus, tan consolidada, es mantingui: la concentració és una de les dates marcades als calendari anual dels vacarissencs. Congrega molt gent i es podria dir que és l'entrada a la Festa Major de la vila. Tot el que promogui la cultura és bo. A més, cal dir que el circuit és preciós, realment el paisatge per on es passa és molt maco". Protecció Civil i Policia Municipal ajudaran a mantenir la seguretat dels participants i assistents en tot moment.

La concentració s'ha iniciat a les 10 del matí a la plaça Joan Bayà, davant de l'Ajuntament. Allà, els matiners han pogut veure sidecars, impales, bultacos... motos que tenen anys d'història i que cada cop costen més de veure en moviment, "la calor tampoc afavoreix els motors de les motos, per això portem assistència, per si hi ha algun problema. Es participants poder estar tranquils", aclareix Gibert.

Una ruta de 70 km
El recorregut ha estat d'un 70 quilòmetres amb inici i final a Vacarisses i amb parades de repostatge tant de benzina com d'estómac a Monistrol i Rellinars. Enguany ha comptat amb un tret de sortida especial, gràcies als pilars que els Castellers de Terrassa han ofert. Les motos han circulat per la carretera de la Bauma fins a Can Massana i Montserrat. 

Aquests van ser els participants que van obtenir un dels premis especials:

Participants de més edat:
Jaume Soler Claveria del 1932 amb una BMW R-67 de l'any 1943

Moto més antiga concentració:
Daniel Salarich Anglada amb AJS 350 de l'any 1956

Moto antiga nacional:
Joan Solà Rodoreda amb Montesa Brio 80 de l'any 1955

Moto antiga amb sidecar:
Simón Díaz Méndez amb vespa/sidecar de l'any 1958

Moto antiga del poble:
Xavier Martín López amb Lambretta 150 LI de l'any 1965

Scooter antic:
Francisco Javier García Herrera amb vespa 150 S de l'any 1962

Moto antiga dels anys 70:
Oriol Padró Blasi amb Bultaco Sherpa 125 de l'any 1975

Montesa impala més antiga:
Joan Llibre Bombardó amb Montesa Impala 175 de l'any 1962