236 persones menys a l'atur a Terrassa

Vacarisses, Viladecavalls i Rellinars també disminueixen el nombre d'aturats mentre que Ullastrell i Matadepera veuen com s'incrementa

La Torre
03 de juliol del 2012
Oficina Treball de la Generalitat al carrer Sepúlveda de Barcelona.
Oficina Treball de la Generalitat al carrer Sepúlveda de Barcelona. | Oriol Campuzano
Oficina Treball de la Generalitat al carrer Sepúlveda de Barcelona. Foto: Oriol Campuzano

El Departament d'Empresa i Ocupació de la Generalitat ha donat a conèixer les xifres de l'atur corresponents al mes de juny. Segons les dades recollides, Terrassa trenca la línia ascendent que arrossegava en els darrers mesos i presenta un total de 22.759 persones desocupades, el que suposa que aquest mes han trobat feina un total de 236 persones (al maig hi havia 22.995 terrassencs a l'atur).

Les xifres als municipis de la comarca presenten resultats ambivalents. D'aquesta manera, Ullastrell registra 119 persones a la cua de l'atur quan al mes anterior en tenia 108 i l'altre 97 mentre que Rellinars recupera la seva tendència a la baixa perduda en el mes de maig i registra un total de 65 desocupats, és a dir, tres vilatans han trobat feina.

A Viladecavalls la xifra se situa en els 595 desocupats, el que significa que set persones han aconseguit sortir de la cua de l'atur (el mes de maig eren 602). Per la seva banda, a Vacarisses la dada se situa en els 519 aturats, una disminució de fins a 14 persones a les llistes de l'INEM (el mes de maig hi havia 533 aturats). Finalment, el Servei d'Ocupació ha registrat a Matadepera un total de 287 persones a l'atur, una xifra negativa que suposa un increment de tres persones que al mes de maig sí que tenien feina.

A tot el Vallès Occidental ara hi ha 82.879 desocupats, el que suposa una disminució en 1.204 persones respecte al mes de maig, que eren 84.083.

A Catalunya també es redueix l'atur
El nombre d'aturats a Catalunya es va reduir durant el passat mes de juny en 15.356 persones. El mes de juny és tradicionalment, un mes en què baixa l'atur, coincidint amb el començament de l'estiu, una tendència que normalment es repeteix als masos de juliol i agost.

A més, aquest juny ha estat el quart mes en que l'atur ha Catalunya ha minvat. Tot i això, encara hi ha 615.576 catalans a les llistes del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC), segons ha publicat el Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social.

En el conjunt de l'estat espanyol l'atur ha disminuït de 98.853 persones, cosa que deixa el nombre de desocupats en 4.615.269 persones i acumula tres mesos consecutius de caigudes. En termes percentuals, la caiguda de l'atur d'aquest juny és la més intensa que s'ha registrat des de l'any 2006, segons dades del Ministeri. El sector serveis és el que resta més persones de les llistes de l'atur.