Dos de nou amb folre descarregat a Terrassa

Els Minyons completen al Raval el 3 de 9 amb folre i el 4 de 9 amb folre

Joan Manel Oller
01 de juliol del 2012
Dos de nou amb folre i manilles dels Minyons
Dos de nou amb folre i manilles dels Minyons | Joan Manel Oller
Dos de nou amb folre i manilles dels Minyons Foto: Joan Manel Oller

Els Minyons de Terrassa han descarregat al Raval de Montserrat el primer castell de gamma extra de a temporada, el dos de nou amb folre i manilles. La pluja, els llams i els trons no han pogut amb l'exhibició castellera de Festa Major. L'estrena del nou cap de colla, Albert Pérez, ha estat tot un èxit i ha mostrat el que ja se li suposava, capacitat de lideratge malgrat la seva joventu. Els dos de nou ha pujat força bé i en tot moment s'ha vist possible, tot i algunes estrabades típiques d'aquesta construcció extrema i una feina excepcional en el pis de quarts. Passava un quart de la una de la tarda quan s'ha assolit l'objectiu, a la primera.

La jornada ha començat amb els tradicionals pilars, un 5 de 7 dels Castellers de Terrassa, molt segur i ferm, que no s'ha ha hagut de treballar en excés, i un esplèndid 4 de 9 amb folre dels Minyons, tot escalfant motors per la construcció estrella del matí. A tercera ronda els del carrer del Teatre han completat un 3 de 9 de postal.

La cirereta ha estat el pilar de sis, treballat fins a l'extenuació, una construcció que obrre tot un ventall de perspectives.

A la segona ronda els Castellers, molt confiats en les seves possibilitats, han afrontat el 4 de 8. En un primer intent sembla que un dels dosos s'ha fet enrere tot i que el tronc es veia bé. Amb la seguretat de tenir-lo, hi han tornat. En la segona ocasió el tronc patia una mica però estava gairebé per descarregar i molt parat. Tanmateix, la canalla mana. L'enxaneta, que ja pujava plorant, s'ha fet enrere. Els blauturquesa han acabat la jornada de Festas Major amb un 2 de 7 magnífic.

La Colla Joves dels Xiquets de Valls, la convidada, ha descarregat un 5 de 8 a primera ronda i ha desmuntat dos cops el peu del 4 de 9 amb folre. Finalment, i amb patiment de principi a final, l'ha descarregat. A tercera ronda, la Joves ha completat el 2 d 8 amb folre.