Qadar Produccions entra a la xarxa Euromediterrània

L'Arianna, embrió del Festival Itinerant de la Mediterrània, vol enfortir els vincles culturals i patrimonials entre els països de la zona

Redacció
01 de juliol del 2012
Algunes de les persones involucrades en el projecte
Algunes de les persones involucrades en el projecte | La Torre
Algunes de les persones involucrades en el projecte Foto: La Torre

QADAR Produccions Culturals, amb seu a Terrassa, s'ha adherit a la Xarxa Arianna, la xarxa Euromediterrània de Cultura i Patrimoni, a través de la firma de la Carta de Valors en un acte oficial celebrat a Sassari (Sardenya) el passat 20 de juny.
 
Aquesta xarxa ha estat impulsada per la Rete Italiana di Cultura Popolare i la Fondazione CRT. A la xarxa hi participen països de la riba mediterrània com Marroc, Itàlia, Grècia, Xipre, Catalunya... Tots ells representats per Festivals que, a través de la Xarxa Arianna, participaran al 1r Festival Itinerant de la Mediterrània.
 
Catalunya va estar representada per la Direcció de Cultura Popular i Tradicional, l'Institut de Cultura de l'Ajuntament de Barcelona, l'Ajuntament de l'Escala i QADAR Produccions Culturals.
 
Els Festivals que s'han adherit per part de Catalunya són la Mostra de Cinema Etnogràfic, La Mercè i el Festival Portalblau.

Els pilars
Les línies guia que han inspirat l'elaboració d'aquesta Carta i del Festival Itinerant de la Mediterrània 2012 estan relacionades amb la necessitat de desenvolupar economies d'escala que tinguin en compte els recursos locals i de posar en relleu els principis de solidaritat i trobada, gràcies a una comunicació i promoció compartides.

Es tracta d'una acció de coneixença entre els diferents països, també en relació amb la possibilitat futura de participar a convocatòries europees i el desenvolupament d'accions compartides de fundraising. La constitució d'un treball en xarxa entre les activitats ja operatives, coordinades i difoses, és un element amb valor discriminant en la recerca de nous recursos.

El 2012 neix el primer Festival Itinerant de la Mediterrània, en què tindran lloc les primeres i més immediates accions de coneixença: ritus, festes, recerca, artesania i polítiques de comunitat figuren entre els seus objectius principals.

El Festival sorgeix dins la Xarxa Arianna i serà un viatge al voltant de la Mediterrània. Cada festival que hi participa presentarà la seva finestra cultural constituïda per actuacions, congressos, residència d'artistes i beques de recerca.