La lluita contra el peatge de Les Fonts de Terrassa segueix més viva que mai

Els alcaldes de Terrasa, Mollet i Alella es reuniran dilluns amb el conseller Recoder per reclamar la gratuïtat de les autopistes

La Torre
29 de juny del 2012
576_1335870906IMG_01
576_1335870906IMG_01 | Lluïsa Tarrida
Peatge de Les Fonts de Terrassa. Foto: Lluïsa Tarrida

L’alcalde de Terrassa, Pere Navarro, juntament amb els alcaldes de Mollet del Vallès i d’Alella, Josep Monràs i Andreu Francisco, respectivament, s’entrevistarà dilluns vinent, 2 de juliol, amb el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, per reclamar la gratuïtat dels peatges d’aquests tres municipis. En aquesta reunió, que tindrà lloc a la seu del Departament de Territori i Sostenibilitat, està previst que el conseller Recoder presenti una proposta concreta per a la mobilitat obligada dels peatges de la C-33 a Mollet, Terrassa-Les Fonts i Alella.

A la darrera trobada, celebrada el passat 1 de juny, el conseller de Territori i Sostenibilitat va adquirir el compromís de negociar amb la concessionària Abertis i posar una proposta sobre la taula per aquests tres peatges, tres barreres estratègiques per al desenvolupament econòmic del territori. Els alcaldes han valorat positivament la voluntat de diàleg mostrada fins ara pel conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Lluís Recoder, però han refermat la necessitat de continuar reivindicant la gratuïtat dels peatges.

Els tres alcaldes estan reivindicant la gratuïtat d’aquestes barreres per a la mobilitat obligada i els usuaris habituals des que la Generalitat de Catalunya va anunciar les noves condicions de bonificacions en peatges per al 2012, que no tenen en compte l’excepcionalitat d’aquestes barreres. També han mostrat la seva preocupació pels perjudicis que està provocant la supressió de la gratuïtat de la mobilitat obligada als peatges de Mollet, Terrassa-Les Fonts i Alella.