El Ferran Canyameres se'n va cap a Vic

"El cas Rensenbrink" de Lluís Vilarrasa guanya l'edició del premi de novel·la organitzat per la delegació de Terrassa d'Òmnium Cultural

Joan Manel Oller
28 de juny del 2012
Lluís Vilarrasa
Lluís Vilarrasa | Joan Manel Oller
Lluís Vilarrasa Foto: Joan Manel Oller

El misteri més gran s'ha desvetllat de nit: el guanyador de l'edició número 21 del Premi Ferran Canyameres de Novel·la, organitzat per la delegació de Terrassa d'Òmnium Cultural ha estat Lluís Vilarrasa i Tanyà, de Vic, amb "El cas Rensenbrink". Com a finalista ha quedat Sílvia Mayans Gómez, d'Arnes, amb "Rondalla de mort". El jurat ha remarcat especialment la qualitat de les obres presentades, fins i tot la que va quedar en tercer lloc.

El XXIVè Premi de Narracions Curtes ha estat per "Quina llàstima, Michael Jackson", de Josep Rafart i Canals, de Barcelona, que ha rebut 800 euros. L'obra finalista ha estat "El caos i LM", de Jordi Cervera i Nogués, de Reus.

Ada Benchké i Serra de Bagà ha estat la triomfadora del 18è Premi Maria Rovira en la categoria de 14-16 anys), amb "Berlín Fosc, Berlín fred", i  David González Caballero, de Sant Carles de la Ràpita, amb "La més esfereidora de les històries", en la de 17-19. Ambdós estan dotats amb 170 euros en efectiu i 170 més en llibres.

L'11è Premi M. Montserrat Oller ha recaigut en l'obra "l'Armari", escrita per Joan Abad Marañón, de l'Escola Tecnos de Terrassa (nivell de 5è de Primària), i "Verd Esperança", de Laia Badal i Casas, del mateix centre (6è de Primària), obtenint 70 euros en llibres, més un obsequi en material informàtic al guanyador i també a l'espai escolar on cursa els seus estudis.

El 8è Premi de Poesia Enric Gall per a Autors de més de 60 anys ha tingut com a triomfadora Maria Bonafont, amb "Nit de Sant Joan", on plasma la seva alegria interna en la seva infantesa.  Xavier Ordeix li ha lliurat un xec de 600 euros.