Rellinars encara no té Reglament Orgànic Municipal

Un seguit d'incoherències i errors apreciats per l'oposició impedeixen aprovar el document, que s'haurà de sotmetre a votació en el proper Ple

Carles Batalla
28 de juny del 2012
El darrer Ple extraordinari de Rellinars va estar presidit per la tensió
El darrer Ple extraordinari de Rellinars va estar presidit per la tensió | C.B.
 Una imatge del darrer Ple extraordinari de Rellinars Foto: C.B.

El Ple ordinari de Rellinars d'aquest dimecres havia de ser tranquil i de tràmit però la segona premissa no es va complir. Segons Maria Dolors Moreno, regidora de l'oposició, "una sèrie d'incongruències i errors de redactat que nosaltres vam indicar i que ja havíem inclos en les esmenes" van impedir l'aprovació del Reglament Orgànic Municipal (ROM). Es tracta d'un document important en termes d'organització municipal però no imprescindible, atès que les llacunes es poden suplir amb la Llei de Bases de Règim Local.

Moreno considera que el ROM s'hauria pogut aprovar si anteriorment s'hagués creat una comissió informativa o d'estudi. Com a conseqüència de les "contradiccions en alguns articles", el reglament s'ha de tornar a redactar i sotmetre a votació en un proper Ple, que segurament ja no se celebrarà fins al setembre.

S'aproven les normes subsidiàries
D'altra banda, la reunió va servir per aprovar la modificació puntual de les NNSS (normes subsidiàries) que afecten un sector de la Ronda del Bosc. L'oposició hi va votar en contra perquè considera "innecessari fer aquesta variació puntual si encara està pendent d'aprovació el POUM", el Pla d'Ordenació Urbanística Municipal. Moreno creu que en aquest cas també hi havia "errors en l'informe del tècnic municipal" i recorda que, actualment, el POUM està "desat en un calaix", pendent de tornar a ser presentant a la Comissió Urbanística.