Viladecavalls ofereix compost orgànic gratuït

Cada ciutadà pot endur-se un màxim de 50 litres de la deixalleria municipal, l'equivalent a dues o tres galledes

Redacció
28 de juny del 2012

L'Ajuntament de Viladecavalls s'ha adherit el 2012 a la campanya del Consorci per a la Gestió de Residus de distribució de compost provinent dels residus orgànics de la Planta de Biometanització de Can Barba. Aquesta actuació permet als veïns del municipi anar a buscar gratuïtament saques de compost per fer-lo servir com a adob natural de les plantes dels balcons, jardins i horts.
 
La distribució de compost es farà a la Deixalleria Municipal (c. Joan Lluís Vives, 11. Polígon Industrial Can Trias) . Els usuaris que en vulguin hauran de dur una bossa o un recipient i es podran emportar un màxim de 50 litres de compost per persona, que equival aproximadament al contingut d'entre dos i tres galledes.
 
Aquest compost és un adob natural per a les plantes que prové del tractament de les restes orgàniques de residus que es recullen selectivament al contenidor marró que hi ha al carrer.
 
L'objectiu principal de la campanya és tancar el cicle de la matèria orgànica al Vallès Occidental i posar en valor el compost com a adob sostenible i respectuós amb el medi ambient provinent dels residus orgànics que es generen a casa. El que es vol és informar la ciutadania del tractament que reben els residus després del contenidor i dels beneficis que se n'obtenen.