La urbanització de La Coma de Vacarisses s'iniciarà pel clavegueram

Els veïns van votar revisar el projecte i desenvolupar-lo per fases

L. T.
27 de juny del 2012
576_1340787942lacoma(1)
576_1340787942lacoma(1)


Aquest dissabte 23 de juny representants de l'equip de govern es van reunir amb els veïns de la urbanització La Coma per presentar-los la proposta per començar a tirar endavant el projecte d'urbanització de la zona. Per votació, la majoria de veïns van decidir revisar el projecte d'urbanització i desenvolupar-lo per fases, començant pel clavegueram.

La Coma és la següent zona del terme municipal de Vacarisses que s'ha d'urbanitzar, i que compta amb un projecte elaborat l'any 2008. La reunió tenia per objectiu de revisar el projecte d'urbanització i buscar un model que permeti tirar-ho endavant en el context econòmic actua. 82 dels 130 propietaris de la zona (entre els quals el president de l'Associació de Veïns) van participar a l'acte, al Casal de Cultura de Vacarisses. Per part de l'Ajuntament hi van assistir l'alcalde, Salvador Boada; el regidor d'Urbanisme, Martí Llorens; el regidor de Serveis Municipals, Salvador Martín; i el regidor de Mobilitat, Pedro Serna.

La proposta que es va exposar als veïns va ser revisar el projecte d'urbanització per "intentar abaratir costos" i, alhora, "definir prioritats per desenvolupar el projecte en diverses fases". Pel Consistori, "no es tracta d'anar fent treballs de condicionament, sinó de desenvolupar el projecte per parts i segons unes prioritats". Després de recollir les sensacions dels veïns, la proposta de l'Ajuntament és marcar les obres de construcció del clavegueram com a prioritat.

Buscar el consens amb els veïns
"Sabem que potser és un mal moment pels veïns, però és un bon moment per fer obres. Per això hem de fer un esforç". Amb aquestes paraules l'alcalde Salvador Boada començava a exposar la proposta per tirar endavant les obres de la urbanització. L'objectiu de la reunió, va explicar, és "comptar amb el consens dels veïns abans d'engegar l'obra". En aquest sentit, durant la reunió es va dur a terme una votació secreta per decidir si s'acceptava la proposta i es començava, per tant, a treballar. Els resultats de la votació van ser els següents:

Estàs d'acord en fer        □ tota la urbanització  =  7 vots (8,5%)
                                   □ només el clavegueram = 59 vots (72%)
                                   □ res = 16 vots (19,5%)

La votació va ser secreta per respecte a l'opinió i situació particular dels veïns, ja que els costos de la urbanització s'han de repartir entre aquests i l'Ajuntament. A més, part de la proposta és tirar endavant les obres tenint garantit un percentatge elevat de la mateixa.

Un cop acceptada la proposta inicial per part de la majoria dels veïns, ara s'hi continuarà mantenint reunions i es començarà a revisar el projecte.