Miki Carrillo: «El Terrassa, a Tercera, ha d'aspirar a tot»

El nou entrenador del Terrassa FC vol un equip competitiu i amb implicació

Albert Prieto
10 de juliol del 2012
Miki Carrillo, exentrenador de la Montañesa
Miki Carrillo, exentrenador de la Montañesa | La Torre
El nou entrenador del Terrassa Futbol Club, Miki Carrillo, arriba a l'equip egarenc amb ganes de triomfar. Després de gairebé una dècada a la Montañesa, Carrillo, de 37 anys, aterra al Terrassa en substitució de Miquel Olmo i amb l'objectiu de dur l'equip al capdavant de la classificació, repte que amb la Montañesa va aconseguir en la primera temporada del club de Nou Barris a Tercera. Vol anar poc a poc, però treballant bé des del començament.

Per què el Terrassa FC?
És un club d'una gran envergadura i un gran nivell. Per a mi és una oportunitat de millorar. Vinc amb molta il·lusió per defensar la grandesa d'aquest club amb una bona temporada.

Què en sabia, del Terrassa, abans de fitxar?
En coneixia bastant. En els darrers anys hem compartit competició i conec, des de fora, molts jugadors i el fins ara entrenador, Miquel Olmo. Ara tot just començo a conèixer els jugadors més a fons i el club per dins.

I per dins, què li sembla?
Em sembla un club molt gran, en tots els sentits, d'una ciutat molt gran com és Terrassa. L'important ara és fer una bona plantilla i un bon any.

Què li diuen quan li truquen i li ofereixen entrenar el Terrassa?
Primer, que compten amb mi. I, segon, que volen un Terrassa competitiu, del qual la gent estigui orgullosa. Vinc amb un bon projecte, a treballar molt i a fer un equip implicat, competitiu i agressiu, que jugui a futbol i sigui gran. Espero fer una bona feina i deixar el Terrassa on es mereix estar.

Què es podria aprofitar de la plantilla de la temporada passada?
Estem treballant en això. Quan un equip fa quaranta punts en la primera volta és perquè té bons jugadors. La idea és aprofitar tots aquells jugadors que per la meva manera de pensar puguin anar bé a l'equip, i que estiguin molt implicats en el projecte. Vull que es deixin la pell per mi i per l'equip. Estem parlant amb els jugadors. Alguns es quedaran i altres no. Però, sobretot, el que cal és que estiguin implicats en la feina i integrats en el vestidor com a grup.

El pressupost d'aquest any sembla ser que també serà força baix en comparació amb el d'altres anys i altres equips. Què li ha ofert Jesús Fernández per fer l'equip?
No m'agrada parlar de números, però és cert que hi ha una baixada del pressupost. El Terrassa paga bé i això al món del futbol, a dia d'avui, és molt difícil de trobar. Els pressupostos baixen a tot arreu, perquè el món està com està i no es pot gastar més del compte. Treballaré amb el que m'ha ofert el president. Vinc d'un club modest i el tema del pressupost mai ha estat ni serà una excusa.

Quin perfil de jugadors vol?
Segons cada lloc. Vull un equip competitiu i, per a això, cal una bona feina a totes les posicions. Cal ser ofensiu, defensar bé, marcar gols, no encaixar-ne... Hem de tenir un equip complet, que sigui bo en tot, que sàpiga jugar a camps petits i també a l'Estadi Olímpic. Que es deixin l'ànima al camp i corrin durant els 95 minuts de partit. Tindrem jugadors de qualitat, i volem fer un joc atractiu que faci venir la gent a veure'ns.

Quin model de joc seguirà?
Jo sóc un entrenador que m'adapto als jugadors que tinc. Normalment, però, jugo amb un sistema 4-3-3. És la idea inicial, però ho adaptaré en funció del que tinguem al final, en benefici de l'equip.

Ve amb els seus ajudants de la Montañesa.
Les quatre persones que treballàvem juntes al cos tècnic de la Montañesa venim al Terrassa. Per a mi és molt important poder comptar amb ells, els tinc molta confiança

A més de fer un equip competitiu, quin objectiu es fixa?
El Terrassa, a Tercera divisió, ha d'aspirar a tot, ho pensava abans des de fora i ho penso ara des de dins. Hi ha altres equips amb més pressupost però, pel que representa com a club i per la ciutat, el Terrassa és un equip que ha d'intentar estar a dalt tot l'any, guanyant partits i mirant cap amunt, al 'play-off'. Dir que l'objectiu és el 'play-off' a dia d'avui, quan encara no tenim ni confeccionada la plantilla, és absurd. Això ho haurem de parlar quan quedin deu partits i portem 60 punts. Però, lògicament, jo no vinc aquí a mantenir la categoria, per a això m'hauria quedat a la Montañesa. Vinc a millorar, a fer un bon projecte, a intentar que el club sigui gran i que vagi cap amunt. Si guanyes partits estàs a dalt, fas el 'play-off' i un cop allà intentes pujar de categoria. Això és l'objectiu que tindrem tots els que estarem a l'equip. Buscarem il·lusionar i estar a dalt a base de treball.

A la Montañesa ha passat nou anys i ha estat a punt de pujar a Segona B.
Tinc molt bons records, hi he estat nou anys. Vaig agafar l'equip a Preferent, quan estava a punt de baixar a Primera Regional, i va ser increïble. La primera temporada vam pujar a Primera Catalana, amb un pressupost molt baix cada any. El president de la Montañesa sempre ha confiat en mi i m'ha deixat fer, hi he treballat molt de gust i li estic molt agraït. Quan un equip no té recursos econòmics la continuïtat és molt important, i gràcies a això vam anar consolidant el bloc fins a pujar a Tercera. El que va passar la temporada passada, amb el 'play-off' a Segona B, va ser una d'aquelles coses que només passen un cop a la vida.

Com a novetat, després de molts anys el Terrassa tornarà a entrenar de nit.
Des de Segona B cap abaix, de la manera que està el futbol, hauria de ser sempre així. No pot ser que un jugador que guanya 300 o 500 euros entreni a les deu del matí, perquè ha de treballar. Hauria de ser una norma de tots els clubs. Així que serem humils i de dia treballarem i de nit, a dos quarts de nou, entrenarem. El futbol no deixa de ser un hobby, tot i que, a Tercera i al Terrassa, el nivell d'exigència és alt. Si volem agafar un ventall ampli de jugadors que puguem incorporar, hem d'entrenar de nit, i així la remuneració econòmica tampoc no ha de ser tan alta.