Incendis a matolls, contenidors i papereres en la nit de Sant Joan

La revetlla va ser relativament tranquil·la a Terrassa

J. M. Oller / A. Prieto
24 de juny del 2012
Nit de Sant Joan a la plaça del Progrés
Nit de Sant Joan a la plaça del Progrés | Joan Manel Oller
Nit de Sant Joan a la plaça del Progrés Foto: Joan Manel Oller

La nit de Sant Joan va ser relativament tranquil·la a la ciutat de Terrassa, segons la Policia Municipal. Les incidències no van anar més enllà de les habituals en aquesta jornada màgica i sorollosa on es van llançar milers de petards arreu dels barris. Entre 11 i una la ciutat es va omplir d'olor a pòlvora i es va tenyir de color vermell. Hi va haver incendis de matolls, de contenidors i de papererers i un parell de colisions de trànsit amb ferits lleus.

Els focs van venir derivats de les fogueres i dels petards en una jornada amb molta i molta calor. El més important es va produir en un solar del carrer de Tàrrega, 83, on es van cremar 2.000 metres quadrats de matolls, sense afectacions als vehicles del voltant. Al carrer dels Ceps se'n van encendre 800, i al de Frederic Soler, 1.000. Altres incendis menors de matolls, amb 15-20 i uns 25 metres afectats, es van constatar a la Ronda de Ponent i l'avinguda del Vallès.

Pel que fa referencia als contenidors d'escombraries i de recollida selectiva, durant la nit de Sant Joan se'n van cremar nou als carrers de Terrassa. No és una xifra exagerada si es té en compte el ritme d'aquest any. Entre gener i maig de 2012 se'n van perdre 113. Terrassa és una de les ciutats catalanes on més es repeteixen aquests tipus de bretolades. Els contenidors afectats la nit de Sant Joan estaven al carrer Major/Plaça Vella, els carrers de Tarragona/Manresa, La Mola, Sicília, Ronda de Ponent/Joan d'Àustria, Itàlia i Sant Cosme.

També es va cremar un vehicle al camí d'accés a Can Poal, a tocar de la carretera d'Olesa, i  va haver-hi incendis als horts marginals de la carretera de Rubí, amb dues casetes d'autoconstrucció afectades i calcinades.

A les incidències de la nit de Sant Joan cal afegir-hi 10 papereres malmeses pel foc i dues colisions, una a la N-150 -amb una alcoholèmia positiva-, i una al carrer de Provença, amb un ferit lleu.