Viladecavalls diu sí a la dació en pagament

El Ple dóna suport a la ILP, que comença a recollir signatures al municipi

Redacció
22 de juny del 2012

El Ple municipal de l'Ajuntament de Viladecavalls ha donat suport a la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) per la regulació de la dació en pagament, la paralització dels desnonaments i el lloguer social.
 
La campanya per la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) de la dació en pagament demana la dació en pagament retroactiva, és a dir, que amb l'entrega de l'habitatge embargat es saldi el deute, i que es cancel·lin els deutes ja contrets.

Així mateix, reclama l'aturada immediata dels desnonaments i, per últim, que les entitats financeres, en comptes de deixar els pisos buits, estiguin obligades a posar-los en règim de lloguer social, amb prioritat per les famílies que hi vivien. L'objectiu final de la ILP és que el Congrés dels Diputats aprovi una llei per evitar que se segueixi sobreprotegint els bancs i es garanteixi el dret a la vivenda en l'actual context de crisi econòmica.
 
La recollida de signatures començarà el dilluns 25 de juny i es farà a Serveis Socials del casc urbà (dimecres, dijous i divendres entre les deu del matí i la una del migdia) i a Serveis Socials del Centre Cívic Paco Cano (dilluns i dimarts entre les deu del matí i la una del migdia). Es preveu que la iniciativa finalitzi a meitats del mes de setembre.