Quarta marató de grups locals

Malos Humos, Monsieur Cactus, Heiser, Rafa Valls i Sigelpa en seran els protagonistes en una actuació gratuïta que començarà aquest divendres a les sis de la tarda

Redacció
22 de juny del 2012
Sigelpa serà una de les bandes protagonistes de la marató musical a la Plaça Vella
Sigelpa serà una de les bandes protagonistes de la marató musical a la Plaça Vella | La Torre
Sigelpa serà una de les bandes protagonistes de la marató musical a la Plaça Vella Foto: La Torre

La Casa de la Música de Terrassa (CMT) organitza per quart any consecutiu la mostra de bandes locals a la plaça Vella. L'acte, que és gratuït, aplegarà aquest divendres a les sis de la tarda cinc formacions ben diverses. Aquesta és la manera que té l'entitat i també la ciutat d'adherir-se al Dia Internacional de la Música. Els protagonistes són Malos Humos, el duet Monsieur Cactus, el grup de groove metal Heiser, el nou projecte del músic Rafa Valls i la formació de punk irlandès Sigelpa. Pel que fa a Malos Humos, és una jove banda de hip hop que tot just comença a obrir-se pas en el món artístic.

Quant a Monsieur Cactus, és un duet de cabaret format per la col·lisió d'interessos artístics de dos estudiants d'interpretació i música, l'Alverd Gual Cibeira i l'Àlex Marteen. El tàndem s'ha anat consolidant en l'escena del cabaret barceloní, amb un repertori que combina versions particulars i també temes pròpis. Heiser, integrat per quatre amics de la infància (David Rodríguez, Marcos Gómez, Sergi i Saïd), fa dos anys que fa bandera del groove metal.

Nòmada i versàtil
Guitarrista i cantant, Rafa Valls ha passat per diverses bandes i grups (Guaita'ls, Early Fighters, Torjq, Brick Crissis, etc.) però fa dos anys va decidir fer el que li vingués de gust per tal de portar a terme idees i cançons que tenia al cap. El resultat s'ha traduït en 'No deixa de ser una cançó d'amor', nom del primer disc, i 'Fusta Vella', títol d'un segon treball que sortirà a la venda de manera imminent. Actualment toca o sol o bé amb la seva banda, formada per Rafa Valls  (veu i guitarres), Joan Humet (baix i cors), Marc Sumsi (teclats), i Sergi Torrejón o Oscar Jorba (bateria).

Sigelpa (les sigles dels set pecats capitals) neix a finals del 2008 arran de les inquietuds de tres músics (Jamfri, Albert i Pol) provinents de formacions com STROHº, Denominació d'Origen o Rakin Kraus. El que va començar com un petit projecte de Canturriades (que celebren encara a diferents bars de Terrassa) ha adquirit forma. Fan música irlandesa amb pinzellades d'estil punk i intenten aportar una nova visió de la música celta tradicional cantada en català, amb alguna petita incursió en gallec. El desembre del 2011 posen a la venda un EP  amb 4 cançons, 'L'Atac dels Ultrapirates Pecadors'.

Ara treballen per produir el seu primer CD, que està previst que surti a la venda a finals d'aquest any. Ja han fet més de 50 concerts arreu de Catalunya i esporàdicament a Espanya, sense oblidar les Canturriades setmanals a llocs com el Connemara Irish Pub, Els Amics de les Arts o Minyons de Terrassa.