Acord entre la Cambra i el Banc de Sabadell per facilitar l'accés al crèdit

L'entitat bancària oferirà línies per valor de 100 milions d'euros a les empreses i el conveni també potenciarà la internacionalització

Redacció
20 de juny del 2012
Galí i Canalías, en el moment de formalitzar l'acord
Galí i Canalías, en el moment de formalitzar l'acord | La Torre
Galí i Canalías, en el moment de formalitzar l'acord Foto: La Torre

La Cambra de Comerç i Indústria de Terrassa i Banc Sabadell han signat aquest dimecres al mmatí un conveni de col·laboració. L'objectiu del nou acord és promoure que les empreses de la Cambra de Terrassa accedeixin, en condicions avantatjoses i en exclusiva, a iniciatives específiques per a l'impuls de la internacionalització, així com a una línia de crèdit per valor de 100 milions d'euros, entre d’altres.

La signatura del conveni ha tingut lloc a la seu corporativa de la Cambra de Terrassa i l'han rubricat Marià Galí, president de la Cambra de Comerç i Indústria de Terrassa, i Josep Canalías, subdirector general del Banc Sabadell.

El primer punt de l'acord contempla la posada a disposició de les empreses, per part del Banc Sabadell, de línies de crèdit que facilitaran l'accés al finançament empresarial i que tindran un valor de 100 milions d'euros.

Aquest aspecte de finançament es complementarà a través del "servei de pagament immediat pimes". Es tracta d'un servei de gestió de pagaments al comptat a proveïdors que integra el finançament dels pagaments per part del banc, mitjançant un ajornament de la data de càrrec a l'ordenant. D'aquesta manera, el servei permet a l'empresa ordenant negociar descomptes per pagament immediat amb els seus proveïdors, facilitant així la tresoreria de les pimes i evitant l'ofec financer. 

Acord per a la internacionalització de les empreses
La nova col·laboració contempla també un pla per impulsar la internacionalització de les empreses de la Cambra. En primer lloc, les empreses podran establir relacions internacionals a través del servei de prospectiva de mercats internacionals de la Cambra amb el suport especialitzat en operativa econòmica internacional de la xarxa que l'entitat bancària té a l'estranger, a més dels més de 2.000 corresponsals que el Banc Sabadell té als 5 continents.

En segon lloc, en virtut del nou acord, el Banc Sabadell posa a disposició de les empreses de la Cambra de Terrassa el seu programa "Exportar per créixer", que es basa en un préstec vinculat a l'aplicació de negoci internacional de l'empresa.

D'altra banda, el nou acord col·laboratiu preveu també un impuls conjunt d'activitats de formació en l'àmbit del comerç internacional, així com també l’organització de sessions informatives. La fita serà contribuir a augmentar la preparació internacional i competitiva de les empreses que formen part de la Cambra de Terrassa.

Addicionalment, en el marc del conveni es preveu també la possibilitat de disposar de la targeta de crèdit "Cambra Terrassa", que permetrà a les empreses membres de l'entitat empresarial disposar d'avantatges. A més, les empreses que ho vulguin i que estiguin integrades a la Cambra podran beneficiar-se de les avantatges del "Compte Expansió" de l'entitat financera.

Finalment, la col·laboració inclou la renovació de l'acord de patrocini del Banc Sabadell  amb els Premis Cambra. Aquesta vinculació, vigetn des de fa anys, ratifica l'entitat financera com l'empresa referent dins d’aquest esdeveniment empresarial, que celebrarà la seva edició 2012 el 25 de juny.