Jaume Comellas deixa la docència

El periodista terrassenc s'acomiada de la UPF després de 18 anys impartint-hi classes

Redacció
19 de juny del 2012
El terrassenc Jaume Comellas, juntament amb Daniel Arasa, Manuel Lamas i Gonçal Mazcuñan, van ser els protagonistes el passat dimecres de la primera Lliçó de Comiat. Els quatre deixen d'impartir docència a la facultat de Comunicació de la UPF i aprofitaran l'acte per exposar els seus punts de vista sobre el present i el futur de la professió periodística i el camí per arribar-hi.

La Lliçó, organitzada pels Ensenyaments de Periodisme de la Facultat de Comunicació de la UPF, va estar oberta tant als que han estat seus companys al llarg d'aquests anys així com a professors, estudiants, antics alumnes i al públic en general. L'acte va comptar amb la presència de Salvador Alsius, director dels Ensenyaments.

Jaume Comellas i Colldeforns (Terrassa, 1941) ha estat professor de Periodisme Cultural, Redacció i Periodisme Esportiu a la UPF, en la qual va entrar l'any 1994. Té les carreres de Professor Mercantil, Periodisme i Història de l'Art. Es va iniciar en el periodisme com a crític teatral i posteriorment com a corresponsal a Terrassa d'El Correo Catalán i Tele/Expres. Ha col.laborat a les principals publicacions catalanes, de manera especial a Destino com a crític de televisió i en reportatges i entrevistes, i també a Catalònia, Presència, Cultura, Barcelona Metrópolis Mediterrànea, Canigó, Foc Nou i Arte y Coleccionismo, entre d'altres. Fundador i director de la revista Al Vent de Terrassa, va formar part de la plantilla fundacional del diari Avui (hi va treballar fins al 1990) en el qual va ser responsable de la secció d'espectacles. Des del 1984 fins el 2010 va dirigir la Revista Musical Catalana (Premi Nacional de Periodisme 1991 a la millor publicació especialitzada) i l'any 1992 va ser premiat amb el Premi Nacional de Periodisme al millor article d'opinió.