CiU denuncia el preu \"elevat\" de les tarifes per aparcar a l’Hospital

Adverteix que no es pot repercutir el cost en els malalts i els seus familiars

Redacció
18 de juny del 2012
Hospital de Terrassa
Hospital de Terrassa | La Torre


CiU denuncia el preu elevat de l'aparcament de l'Hospital de Terrassa i reclama, després de sis mesos de funcionament, "que es revisin a la baixa les tarifes i es facin abonaments adequats a les necessitats dels malalts i els seus familiars, per tal que la situació els afecti el mínim possible". Per al grup nacionalista es tracta d'un "peatge de la malaltia ja que a l'Hospital només s'hi arriba en autobús (línies L1 o LH) o ve en vehicle privat".

Pels convergents, la resposta de l'equip de govern va entrar una pregunta oral al darrer ple de desembre i una per escrit al gener, "de dir que es tracta d'una decisió del Consorci Sanitari, després de comprovar que les inversions que s'havien fet fins llavors havien significat una important despesa i no havien resolt el problema de l'aparcament, demostra la manca de capacitat de liderar i defensar els terrassencs".

Des de CiU consideren que "la tarifa de preus és elevada en excés, ja que és de 1,80 euros hora. A més, hi ha un sistema d'abonaments insuficient (abonament per familiar ingressat, abonament unitat cirurgia sense ingrés, abonament per diàlisi, abonament tractament reiteratiu hospital de dia, abonament pacient amb rehabilitació) i que no s'ajusta a les necessitats dels malalts i els seus familiars, ja que no contempla determinades situacions com per exemple una persona que hagi d'anar diferents dies seguits a l'Hospital per fer-se vàries proves". Així mateix la portaveu del grup municipal assenyala que "no es contempla cap franja gratuïta: nits, caps de setmana i festius...". Per tot plegat volen plantejar "la possibilitat de crear una comissió de treball on usuaris, treballadors, direcció del consorci i Ajuntament de Terrassa puguin estudiar el tema".

Igualment, pels convergents també seria bo replantejar-se el recorregut de l'autobús L'H exprés "per atendre el màxim de ciutadans combinant els desplaçaments amb la distribució dels usuaris. Tots els barris que tinguin com a centre de referència l'Hospital han de tenir accés directe a l’autobús L'H exprés".

Finalment, el grup considera que si bé "calien les obres per ampliar espai d'aparcament i garantir-ne la rotació, el seu cost no és pot repercutir directament als usuaris d'un servei bàsic. Sense alternativa potent del transport públic, s'ha generat una situació greu d'inequitat. No pot ser que els usuaris de l'Hospital rebin un tracte tan diferent respecte dels de la Mútua quant a costos d'accessibilitat", rebla Josep Rull, president del Grup Municipal de CiU.