Manual d'instruccions pel tercer #novullpagar

On i de quina manera l'organització de la tercera jornada demana que es faci la insubmissió de la barrera

Q.S./Redacció
17 de juny del 2012
Un insbumís fa bandera de la causa a Martorell.
Un insbumís fa bandera de la causa a Martorell. | Adrià Costa/ND
Un insbumís fa bandera de la causa a Martorell. Foto: Adrià Costa/ND

La Plataforma Proupeatges ha demanat aquest dissabte als participants de la tercera protesta del #novullpagar, prevista per demà (consultar lloc i horari) , que no s'aturin en zones permeses i que ningú surti dels seus vehicles.

Aquesta demanda arriba després que aquest divendres el Departament d'Interior anunciés que està tramitant un centenar de multes a conductors que en la protesta del 20 de maig van entorpir l'accés d'altres vehicles als peatges catalans, una sanció diferent a la de no abonar l'import del trajecte, i que pot fer pujar les sancions fins als 200 euros. D'altra banda, també recomana no circular a menys de 70 quilòmetres per hora i sempre pel carril de la dreta.

En el cas d'entorpir l'accés als peatges, la multa pot arribar fins als 200 euros, el doble de l'import per no abonar un peatge, perquè vulnera dos articles del Reglament General de Circulació. Amb vista a la protesta d'aquest diumenge, es destinaran 200 agents dels Mossos d'Esquadra que vigilaran que els vehicles no ocupin tots els carrils de l'autopista i no col·lapsin els peatges.

La Plataforma Proupeatges suggereix als conductors que es distribueixin per tots els caixers dels peatges (manuals i no manuals) per no concentrar-se tots en un mateix i que un cop allà es neguin a pagar el peatge amb l'argument que les autopistes ja s'han amortitzat. En el moment d'omplir els fulls de reclamacions, la plataforma recorda que s'ha de fer abans de la barrera -ja que després el conductor estaria aturat en una zona no permesa- i que només s'han d'identificar com a membres de la campanya i no han de facilitar dades personals. D'altra banda, la plataforma demana que els conductors facin cas de les indicacions dels Mossos d'Esquadra.

L'acció reivindicativa acabarà aquest diumenge al migdia, al voltant de dos quarts de dues del migdia, amb una concentració davant de la seu de La Caixa.