Can Jofresa va acollir aquest cap de setmana els Campionats de Catalunya

13 de juny del 2012
Un dels duels que es van viure a Can Jofresa
Un dels duels que es van viure a Can Jofresa | La Torre
Un dels duels que es van viure a Can Jofresa Foto: La Torre

Aquest cap de setmana es va disputar al pavelló poliesportiu de Can Jofresa el IV Trofeu d'Esgrima Ciutat de Terrassa. La competició acollia per segon any consecutiu els Campionats de Catalunya en categoria absoluta de totes les armes (espasa, floret i sabre), i va ser organitzada pel Club d'Esgrima Ciutat de Terrassa.

En la competició d'espasa femenina per equips, cal destacar l'èxit obtingut pel primer equip del Club d'Esgrima Ciutat de Terrassa, composat per Elena Lara, Clara Anyó, Maria Led i Marina Borrego, que va pujar al podi  guanyant la medalla de bronze. En la ronda de semifinals va caure contra el SAM-2, que posteriorment va guanyar la competició. L'equip terrassenc es va veure obligat a lluitar pel tercer lloc guanyant al SAM-3 i després d'una gran actuació es va adjudicar la medalla de bronze.

Pel que fa a la categoria masculina, en la primera ronda de 16 van caure tres dels quatre equips masculins del club terrassenc, i només va aconseguir superar la ronda el CECT-1 composat per Jordi Llibre, Jaume Amorós, Nicolás de Echaniz i Arturo Oliver, que va guanyar els seus companys de club. Als quarts de final va caure davant de l'equip SEA-1 d'Amposta que era un dels principals favorits a emportar-se el campionat.

La prova individual reunia els 36 millors classificats en categoria masculina i les 24 millors classificades en femenina. El terrassenc Jordi Llibre va signar la millor actuació del club amfitrió, i va caure una altra vegada en quarts de final a les portes de les medalles. Aquest any el va derrotar Màrius Alvarado per un meritable 15-10 a favor de l'actual Campió d'Espanya i número 11 al mundial de París. El mateix Alvarado va ser el que va fer caure a Jaume Amorós en els vuitens de final. Arturo Oliver i Xavier Morera no van aconseguir superar la poule en aquesta competició de màxima dificultat.

En categoria femenina Clara Anyó va fer la millor actuació del club, però va finalitzar la prova amb mal regust en haver deixat escapar els quarts de final en un assalt que anava guanyant per 12 a 6. Finalment el resultat es va decantar per Marta Sanjosé per la mínima, 15-14 i va perdre el lloc al podi. Elena Lara, Irene Rivera, Berta Peris i Maria Led van superar la poule però van caure a la ronda de vuitens de final. Carmina Rodellar, Paqui Sanchez i Marina Borrego no van superar la poule.

Segons el Club d'Esgrima Ciutat de Terrassa, l'organització de la competició ha estat un èxit, i ha significat la incorporació d'una àmplia gama d’innovacions tecnològiques de videoarbitratge que per primer cop s'utilitzàven a Catalunya i a l'estat espanyol.