Les reformes sanitàries centren el III Congrés Metges

La jornada tindrà lloc el proper dimarts al Centre Cultural Unnim

per La Torre, 17 de juny de 2012 a les 10:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 17 de juny de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El sector sanitari català ja ha viscut un any de mobilitzacions. Foto: Laura Cortés

Metges de Catalunya (MC) celebrarà el proper dimarts, 19 de juny, al Centre Cultural Unnim de Terrassa, el seu Tercer Congrés, sota el lema "Amb Metges, millor futur", amb l'atenció centrada en les reformes sanitàries que s'imposen a causa de la crisi econòmica i amb l'objectiu de reforçar el professionalisme mèdic davant les retallades.


L'alcalde Pere Navarro, i el president del sindicat, Albert Tomàs, presidiran la sessió inaugural de la jornada (10 hores), a la qual està previst que assisteixin uns 300 afiliats. Durant el congrés, MC debatrà l'estratègia a seguir els pròxims quatre anys, en un context en què la recessió econòmica està afectant "greument" la sostenibilitat d'un sistema de salut "infrafinançat", que ha d'afrontar el creixement demogràfic, l'envelliment de la població, les noves tecnologies i la medicalització de la societat.

A partir de les dues macroponències congressuals, "Model sanitari i anàlisi" i "Perspectives de futur de la professió mèdica a Catalunya", el sindicat analitzarà les seqüeles de les retallades i elaborarà una "resposta col·lectiva des del coneixement mèdic", que preservi "de forma inequívoca" la qualitat assistencial i la dignitat professional.

El president del congrés, Xavier Lleonart, considera que la sanitat catalana passa per un moment "especialment complex i delicat" i aposta perquè el metge recuperi el rol que li correspon per "reflotar" el sistema. "Els facultatius tenim un protagonisme evident en el manteniment de la sostenibilitat i, per això, reclamem poder participar en la gestió clínica i dels recursos", explica.

Per tal que el metge pugui liderar aquest procés, Lleonart fa una crida a tots els facultatius per mantenir "una sola veu" en la defensa d’un sistema sanitari públic, equitatiu i de qualitat. El congrés es clourà amb la lectura de les conclusions i amb la presència de nombroses personalitats del sector sanitari, com el president del Consell de Col·legis de Metges de Catalunya, Fernando Vizcarro; el president del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona (COMB), Miquel Vilardell; el director del Servei Català de la Salut (CatSalut), Josep Maria Padrosa, i el director adjunt d'Afers Assistencials de l’Institut Català de la Salut (ICS), Jaume Benavent.


També han confirmat la seva assistència la directora general de la Unió Catalana d’Hospitals (UCH), Helena Ris; el secretari general del Consorci Salut i Social de Catalunya (CSC), Manel del Castillo, i el director general de l’Agrupació Catalana d’Establiments Sanitaris (ACES), Lluís Monset.

La jornada s'emetrà en temps real a través del web del sindicat i es podrà seguir a Twitter amb l'etiqueta #CongrésMC.

 

Participació