Autopistes: 711 MEUR d'ingressos i 90 MEUR en manteniment

SI branda les xifres que la Generalitat aporta sobre les concessions

Q.S./Parlament
13 de juny del 2012
Bertran,aquesta tarda al Parlament.
Bertran,aquesta tarda al Parlament. | Rafa Garrido
Bertran,aquesta tarda al Parlament. Foto: Rafa Garrido

El diputat de SI, Uriel Bertran, ha denunciat aquesta tarda que el Govern de CiU “no està a l'alçada del que s'espera” perquè, segons el seu criteri, impedeix debatre la realitat dels peatges a Catalunya.

Des dels faristols del Parlament, Bertran ha subratllat que la Generalitat ha xifrat el cost del manteniment deles autopistes catalanes en 90 MEUR anuals, "un cost que comparat amb els 700 MEUR que recapta Abertis, és mínim, i que permetria la gratuïtat de les autopistes per als catalans".

Aquesta era la intenció del projecte de llei de supressió de peatges que els independentistes han vist com la Mesa rebutjava aquest matí.Un rebuig que els independentistes critiquen per la "utilització barroera" del reglament.

De fet, SI no s'ha quedat de braços plegats i ha tornat a presentar el projecte de llei afegint una clàusula que desplaça en el temps la possible despesa que pogués ocasionar, donat que aquest ha estat l'argument que la mesa ha al·legat, a instàncies del Govern, per fer enrere la proposta de Solidaritat. Fins i tot, SI proposa un "peatge per a camions de gran tonatge de pas per Catalunya amb origeni destinació de les mercaderies fora de Catalunya” que segons els seus càlculs ja ingressarien els 90 milions d'euros del cost del manteniment de les autopistes.