Iván Gallego disputa la Superfinal de la Lliga Mundial

La selecció espanyola ha guanyat el primer partit per 8-3, amb un gol del waterpolista del CN Terrassa

Redacció
12 de juny del 2012
Ivan Gallego, amb la selecció de Rafa Aguilar.
Ivan Gallego, amb la selecció de Rafa Aguilar. | La Torre
Ivan Gallego, amb la selecció de Rafa Aguilar. Foto: La Torre

El waterpolista del Club Natació Terrassa Iván Gallego juga des d'aquest dimarts i fins el diumenge 17 de juny la Superfinal de la Lliga Mundial amb la selecció espanyola. La competició tindrà lloc a Almaty (Kazakhstan) i servirà perquè el combinat dirigit per l’egarenc Rafa Aguilar afini l’estat de forma de cara als Jocs Olímpics de Londres.

Espanya ha debutat amb victòria (8-3) contra Brasil, el rival més assequible del grup B, amb un gol obra d'Ivan Gallego. Dimecres, a les 19.30 hores, la selecció estatal s’enfrontarà al contrincant més dur, Croàcia, combinat que va deixar Espanya fora de la lluita per les medalles a l’Europeu d’Eindhoven. La selecció entrenada per Rafa Aguilar tancarà la primera fase contra Austràlia el dijous a partir de les 20.50 hores.

El divendres serà el torn dels quarts de final, en els quals Espanya s’haurà d’enfrontar a Itàlia, Xina, Estats Units o Kazakhstan, que formen el grup A. Les semifinals i la final se celebraran el dissabte i el diumenge, respectivament, i seran retransmeses en streaming directe per la FINA TV.

El balanç històric de la selecció espanyola a la Lliga Mundial reflecteix dues medalles de plata, assolides els anys 2002 i 2006. La selecció més llorejada d’aquesta competició és Sèrbia, que acumula sis ors, una plata i un bronze, comptant les edicions que va disputar com Sèrbia i Montenegro.