Tècnic en plans d'autoprotecció, una feina sol·licitada

La primera edició del curs, celebrada al Centre Cultural, ha comptat amb 35 inscrits

Redacció
08 de juny del 2012

El Centre Cultural Unnim ha estat l'escenari d'una exitosa primera edició del curs de Tècnic Competent per l'Elaboració de Plans d'Autoprotecció, organitzada per Egara Formació. S'oferien 25 places però s'hi van apuntar 35 persones, per la qual cosa ja està en marxa la segona edició. Fins aquest divendres hi ha temps per inscriure's a un curs que començarà el 15 de juny. A més, la tercera edició se celebrarà el setembre a Barcelona.

Amb la publicació del Decret 82/2010, s'aprova el catàleg d'activitats i centres obligats a adoptar mesures d'autoprotecció i es fixa el contingut d'aquestes mesures. És un reglament executiu o de desenvolupament de la Llei 4/97 de Protecció Civil de Barcelona.

Les empreses, entitats i organismes  que es veuen afectades són les que realitzen activitats que poden generar situacions de risc col·lectiu greu, de catàstrofe o de calamitat pública, i també als centres i instal·lacions i les seves dependències, públics i privats, que poden resultar afectats de manera especialment greu per aquestes situacions.

Aquestes empreses, entitats i organismes, segons el Decret 82/2010, estan obligades a adoptar mesures d'autoprotecció, entre les quals destaca l'obligació d'elaborar i implantar un Pla d'Autoprotecció realitzat per un tècnic habilitat.

La persona que realitza el Pla d'Autoprotecció ha d'estar acreditada per l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya.  Hi ha varies formes d'acreditar-se i una d'elles és la realització d'aquest curs.