El futur dels centres urbans i comercials

Experts del sector faran un debat el dilluns dia 11 al cinema Catalunya

Redacció
08 de juny del 2012

La Fundació Comerç Ciutadà, ens que agrupa les principals associacions de comerciants de centre ciutat de Catalunya, durà a terme el dilluns al matí una jornada sobre el futur dels centres urbans i el seu model de gestió i finançament. L'acte es farà al cinema Catalunya entre les deu del matí i dos quarts de dues del migdia.

La jornada pretén donar a conèixer diversos exemples de models de gestió implantats en ciutats d'arreu del món de la mà d'Helena Villarejo, professora de dret Administratiu de la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials de la Universitat de Valladolid i experta en l'estudi dels BID's.

A més, es farà una taula rodona en la qual polítics, arquitectes i associacions implicades en la gestió comercial i urbana debatran el model de gestió urbana actual i quins són els nous models a implantar.

El full de ruta ja està definit:l'obertura, a les deu del matí, anirà a càrrec de Josep Maria Recasens, director general de Comerç de la Generalitat de Catalunya. A un quart d'onze, la xerrada "Cap a un marc obert d'actuació de les zones comercials urbanes", d'Helena Villarejo. Posteriorment, torn per a les conclusions i el col·loqui amb els assistents.

Després d'una pausa de mitja hora, a les dotze del migdia hi haurà una taula rodona titulada "El futur dels centres urbans", amb la participació de Santi Vila, alcalde de Figueres i Diputat al Parlament de  Catalunya, Núria Beltrán, directora general d'ESCODI i Ramon Francolí, gerent de la Fundació Educació Solidària. Terrassa estarà representada per l'arquitecte Pau Duran i per la gerent de Terrassa Centre, Maria Costa.  Jordi Rotllan, president de la Fundació Comerç Ciutadà, farà de moderador i serà l'encarregat d'extreure conclusions del debat. Finalment, Pere Navarro clausurarà la jornada a dos quarts de dues del migdia.