Triple aliança per crear un nou pla estratègic de l'Euncet Business School

Leitat, Cecot i Unnim Caixa possibiliten un acord centrat en la transferència de coneixement a l'empresa

per La torre del Palau, 8 de juny de 2012 a les 13:56 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 de juny de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Un moment de l'acte de presentació fet a l'Euncet Foto: La Torre

L'Institut Leitat i la patronal multisectorial catalana Cecot s'han sumat a la gestió de l'escola universitària de negocis Euncet Business School, equipament de l'Obra Social d'Unnim Caixa creat l'any 1981 per Caixa Terrassa i adscrit a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). L'aliança de les tres entitats reforça les línies d'activitat actuals de l'escola a través d'un pla estratègic a deu anys que la consolidarà com a centre de referència i la vincularà a la innovació tecnològica i a la transferència de coneixement a l'empresa dins el projecte Orbital 40, el Parc Científic i Tecnològic de Terrassa.

Així ho han expressat aquesta setmana a l'Euncet els representants de les entitats promotores, en un acte presidit pel rector de la Universitat Politècnica de Catalunya, Antoni Giró i en el qual s'han reunit professors, alumnes, exalumnes, executius i gestors de pimes.

Per Martí Colomer, vicepresident de la patronal Cecot,  "donat el context que ens envolta i la situació econòmica i empresarial que estem vivint, considerem important implicar-nos encara més en la formació contínua dins les petites i mitjanes empreses com a factor clau per assolir competitivitat. Entenem que la veu de les empreses és molt important i ha d'estar molt present en aquesta nova etapa d'excel·lència de l'escola de negocis. La formació ha de ser pràctica i amb continguts adequats a les necessitats i a la realitat del teixit empresarial que ens envolta".

També s'integraran tots aquells CV d'alumnes i ex-alumnes de l'Euncet a la Borsa de Treball de la Cecot i s'oferirà assessorament personalitzat en la preparació i la planificació de la carrera professional dels alumnes, vetllant per la seva promoció i inserció laboral.

Carme Labòria,  tinent d'alcalde de l'Àrea de Promoció Econòmica i Innovació, en representació de l'alcalde, va apel·lar a la corresponsabilitat de les entitats econòmiques, de l'administració  i empresarials cap a la societat del territori i, en aquest sentit, va felicitar la iniciativa impulsada per Leitat i Cecot de manera conjunta, sumant sinèrgies amb Unnim Caixa per tal de posicionar l'Euncet segons el pla estratègic definit pels nous promotors.

Un nou model de gestió
El pla estratègic a deu anys per a la nova etapa de l'Euncet en manté els grans eixos acadèmics actuals: l'oferta del grau d'Administració i Direcció d'Empreses [ADE], el màster d'administració d'empreses [MBA] i els postgraus. El nou full de ruta, però, també hi incorpora nous elements.

El centre vol guanyar alumnes de postgrau desenvolupant el concepte 'blended school', és a dir, formació de curta durada, molt específica i semipresencial, en què les classes presencials són d'alt nivell. Un dels aspectes que s'hi potenciaran és la formació integral dels alumnes, des del grau fins al màster i els postgraus.

D'altra banda, l'Euncet Business School desenvoluparà noves línies d'acció: liderarà projectes empresarials vinculats a la innovació tecnològica i la transferència de tecnologia.

L'escola de negocis es proposa assolir aquests objectius per etapes durant els pròxims deu anys: la consolidació (2012-2013), el creixement (2014-2016), la internacionalització i el desenvolupament (2017-2018), i, finalment, l'excel·lència (2019-2021).

 

Participació