L'abans i el després de la riuada del 62

Dijous s'inaugura l'exposició al Castell Cartoixa de Vallparadís

La Torre
06 de juny del 2012
Dijous s'inaugura l'exposició "La riuada del 62 a Terrassa. L'abans i el després de la ciutat" que tindrà lloc a les 19 hores i a la Sala del Tinellet del Castell Cartoixa de Vallparadís. L'acte començarà amb un torn de parlaments a càrrec del director del Museu de Terrassa, Domènec Ferran, i de l'alcalde Pere Navarro. A continuació, es farà una visita comentada a l'exposició.

Aquesta mostra, que forma part dels actes commemoratius del 50è aniversari de les riuades, és la nova proposta d'exposició temporal de llarga durada del Museu de Terrassa. L'objectiu és donar a conèixer el context social, econòmic i polític del període a l'entorn de les riuades perquè els visitants puguin valorar la magnitud de la tragèdia que es va viure a Terrassa. Per aquest motiu, el Museu ha seleccionat diversos objectes de les seves col·leccions per il·lustrar aquest període i la realitat social què es vivia.

"La riuada del 62 a Terrassa. L'abans i el després de la ciutat" es divideix en tres àmbits: Labans; La riuada i les seves conseqüències; i el després. Amb aquests apartats, la mostra destaca les causes que van propiciar l'elevat nombre de víctimes dels forts aiguats produïts la nit del 25 al 26 de setembre. I, a partir d'aquí, explica el procés de reconstrucció de la ciutat i els moviments de solidaritat i reivindicació dels drets que es van despertar a principis dels anys seixanta. En el transcurs de la inauguració, també es presentarà el número 20 de la Col·lecció Catàlegs del Museu que està dedicat a la riuada del 62.

L'exposició romandrà oberta fins el 28 de febrer de 2013 en l'horari d'obertura del Castell Cartoixa de Vallparadís.