\"El PP ens està prenent la igualtat d'oportunitats\"

Esperança Esteve, diputada socialista al Congrés, ofereix una xerrada a la seu local del PSC

Redacció
06 de juny del 2012
Esperança Esteve i Jordi Ballart, durant la xerrada
Esperança Esteve i Jordi Ballart, durant la xerrada | La Torre
Esperança Esteve i Jordi Ballart, durant la xerrada Foto: La Torre

La seu del PSC Terrassa ha acollit una xerrada oberta amb Esperança Esteve, diputada socialista al Congrés, que ha comptat amb gairebé un centenar d’assistents. El Primer Secretari de l'agrupació, Jordi Ballart, ha fer la introducció de l'acte i ha aprofitat per reivindicar la tasca que duen a terme els diputats i diputades socialistes al Congrés "lluitant contra les polítiques de la dreta, per tal de mantenir i defensar els drets universals i l'Estat de Benestar que cada dia veiem perillar més".

Esteve, membre de la Comissió Executiva Federal del PSOE, ha pronunciat una conferència al voltant de diversos temes de l'actualitat política. Segons Esteve, que també és la Secretària de Salut a l'Executiva nacional del PSC, "el Decret de reforma del sistema sanitari públic es carrega una Llei que vam construir entre tots, amb el màxim consens" i ha afegit que "hem passat d'un sistema universal a un model en què la salut deixa de ser prioritària". Esperança Esteve ha assegurat que les amenaces "són reals i complexes, perquè el PP té majoria absoluta i no escolta ningú".

En aquesta mateixa línia, la diputada del PSC també ha criticat amb rotunditat les retallades que el govern espanyol està aplicant a l'Educació. "Mai a la història democràtica havíem vist unes mesures tan dures, les polítiques aplicades pel PP ens estan prenent la igualtat d'oportunitats". Segons Esteve, "limitant les beques, fent pagar la FP i dificultant l'accés a la universitat s'està creant un model dual, de classes".

Esperança Esteve també ha lamentat la reducció del 50% que el govern ha aplicat als programes i projectes destinats a les persones amb discapacitat, s'ha mostrat molt crítica amb l'amnistia fiscal que el PP ha posat en marxa i també ha parlat de la Reforma laboral que, segons ella, "incorpora un principi d'asimetria entre els empresaris i els treballadors".

La conclusió de la xerrada ha estat demolidora. "Un govern que es carrega el 60% dels recursos destinats a les polítiques socials, és un govern que no prioritza l'Estat del Benestar". Posteriorment, els assistents a l'acte han iniciat un debat obert.