El Col·legi d'Enginyers Industrials de Catalunya premia Ficosa

Li reconeix el projecte de reconversió industrial dut a terme en els últims anys

La Torre
06 de juny del 2012
576_1338974006_MG_5539_retocada2
576_1338974006_MG_5539_retocada2

El projecte de reconversió industrial que està desenvolupant la multinacional catalana Ficosa a Viladecavalls ha estat premiat pel Col·legi d'Enginyers Industrials de Catalunya. Es tracta de la primera distinció que rep la companyia pel projecte iniciat a finals de 2010 després de l'adquisició dels actius de Sony en l'esmentat municipi.

Ficosa pretén amb aquesta iniciativa reconvertir el complex en la seu central de R+I+i del
grup en l'àmbit mundial, situant en aquestes instal·lacions el centre d'excel·lència electrònica i tecnològica. Per dur-ho a terme, concentra el seu desenvolupament en tres eixos ben definits: seguretat, comunicacions i eficiència energètica. Alhora, la companyia es troba immersa en un procés de diversificació per mitjà de dues noves empreses del grup. D'una banda Idneo, fruit de l'acord amb Comsa Emte, aporta el desenvolupament de l'electrònica en sectors d'alt valor afegit, com els de salut, energia, sistemes de transport, electrònica de consum i seguretat. De l'altra, Upprime Energy, que concentra la seva activitat en tecnologies relacionades amb l'eficiència energètica.

Pel desenvolupament de la seva estratègia de innovació, Ficosa compta amb un equip de més de 700 persones en els serveis de enginyeria en l'àmbit global. Xavier Pujol, conseller delegat de la companyia, ha dit que "en un moment de crisi generalitzada, Ficosa ha sabut portar a terme el projecte de reconversió industrial més important que s'està desenvolupant en el nostre país en els últims anys".

El guardó ha estat lliurat pel Conseller de Benestar Social i Família, l'Hble. Sr. Josep Lluís
Cleries, en el transcurs de la Diada de l'Enginyer, gala anual del Col·legi d'Enginyers Industrials de Catalunya, i el va recollir en Josep Maria Pujol, president de Ficosa.

Durant l'acte també van ser guardonats AGBAR (Reconeixement Institucional), Expansión (Premi Serrat i Bonasatre de Periodisme), Josep Amat, enginyer industrial i professor a la UPC (Reconeixement Acadèmic) i Josep Arcas Romeu, ex-president de Nestlé España
(Trajectòria Professional).