Catedral malva a Mataró

Els Minyons aconsegueixen la seva millor actuació de la temporada amb un cinc de vuit, un dos de vuit amb folre i un tres de vuit

La Torre
03 de juny del 2012
Pom de dalt del cinc de vuit dels Minyons a Mataró
Pom de dalt del cinc de vuit dels Minyons a Mataró | M.T.
Pom de dalt del cinc de vuit dels Minyons a Mataró Foto: M.T.

Els Minyons de Terrassa descarreguen el seu primer Cinc de vuit de la temporada
castellera a l’Aniversari dels Capgrossos de Mataró.

Tot i que el cel amenaçava pluja, aquesta ha respectat a les tres colles que s’havien donat cita a la plaça de Santa Maria de Mataró per celebrar el 16é Aniversari de la Colla del Maresme. Castellers de Barcelona i Minyons han estat en aquesta ocasió les Colles convidades d’una gran diada castellera.

Després del tradicional Pilar caminat i un nou dos de vuit amb folre a primera ronda (el quart d’aquest any) els terrassencs han decidit escometre el repte que tenien plantejat per aquest diumenge, el Cinc de vuit.

Era la segona vegada d’aquesta temporada que una colla es decidia a portar a plaça “la catedral” i els Minyons l’han aconseguit descarregar amb els nervis propis d’aquestes cites, però amb la solvència de les grans ocasions.

En tercera ronda han descarregat un lleuger i bellugadís tres de vuit que ha completat la millor actuació de la colla egarenca en el que va de temporada.

Finalment, un Vano de cinc ha tancat aquesta actuació a la capital del Maresme.