Brot de violència contra CDC a diverses poblacions

La de Terrassa va ser atacada ara fa un mes

Bernat Ferrer
01 de juny del 2012
La seu de CDC de Mataró, avui al matí.
La seu de CDC de Mataró, avui al matí. | CDC
La seu de CDC de Mataró, avui al matí. Foto: CDC.

Com a mínim tres locals de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) han estat objecte d'atacs durant les últimes 24 hores. El de Sabadell (el Vallès Occidental) va rebre l'impacte d'un artefacte explosiu la nit de dimecres a dijous, que va calcinar part de la porta i de l'intèrfon, mentre que aquesta nit han patit desperfectes els locals que Convergència té a Mataró i Premià de Mar, ambdós al Maresme. La de Terrassa ara per ara no ha patit els actes vandàlics, peró fa un mes durant la vaga general es va llançar un contenidor d'escombraries contra la façana.

La seu de Mataró ha estat apedregada amb llambordes, que n'han trencat els vidres, a més a més que ha patit pintades amb eslògans com: "Llibertat vaguistes presos", "Qui sembra la misèria recull la ràbia", "Andreu i Rubén llibertat" i "No tenim por". La façana de la seu de CDC de Premià també ha patit pintades similars i vidres trencats.

Convergència explica que, de moment, s'ha limitat a posar els fets en coneixement dels Mossos d'Esquadra, i que més endavant decidirà si empren alguna altra acció o es pronuncia en algun sentit.

Detencions i manifestació

Andreu C. B. i Rubén M. M. -les dues persones que esmenten les pintades- van ser detinguts entre dimarts i dimecres pels aldarulls ocorreguts a Barcelona durant la vaga general del 29 de març, i el jutge va dictaminar-ne l'ingrés preventiu a la presó Model. Se'ls acusa dels delictes de desordres públics continuats, coaccions greus, danys, delicte contra els drets fonamentals i les llibertats públiques, i també un robatori amb violència i/o intimidació en el cas d'Andreu C. i un delicte contra la integritat moral i per lesions a Rubén M. L'acusació de pertinença a grup criminal ha acabat sent desestimada.

Diversos col·lectius i formacions de l'esquerra alternativa, independentista i revolucionària en demanen la immediata posada en llibertat, així com la dimissió de Felip Puig com a responsable del departament d'Interior, a qui assenyalen com a responsable de les detencions.

Per diumenge hi ha convocada una manifestació de suport als dos detinguts, convocada entre d'altres per Maulets -organització de la qual Andreu C.B. n'és militant- i el centre social Can Vies -a la qual militen els dos detinguts.

Pintades i vidres trencats a la seu de CDC de Mataró. Foto: CDC.



La seu de CDC de Sabadell, parcialment calcinada. Foto: @carlotamafo.