Els #novullpagar terrassencs reben l'avís de Trànsit

El document oficial insta a identificar el conductor del vehicle que va realitzar la infracció per sancionar-lo amb els 100 euros de multa

La Torre
01 de juny del 2012
dd
dd
 
El document previ a la multa pel #novullpagar que li ha fet arribar Trànsit a Raül M.

El Departament d'Interior ha enviat a vuit conductors una sanció de 100 euros per haver-se negat a pagar el peatge. Dos d'aquests, segons fonts de la conselleria, ja han presentat al·legacions. La notificació inclou un període de temps dins el qual l'import a pagar, com passa amb altres multes, té una bonificació del 50%.


Fins dimecres les concessionàries havien fet arribar al Govern 35.000 denúncies de vehicles que han donat suport a la plataforma #novullpagar. Interior estudia ara "cas per cas" i ja ha sol·licitat a 4.000 persones que s'identifiquin com els conductors del vehicle que va creuar el peatge sense abonar cap import.

Segons ha pogut saber La Torre , almenys un d'aquestes 4 mil persones és terrassenca. Es tracta de Raül M. que va participar en l'acte de #novullpagar el passat 1 de maig al peatge de Les Fonts. Aquesta setmana li ha arribat el document oficial en què se l'adverteix d'una possible multa sota l'infracció de la normativa de circulació 153, és a dir, "No obeir el senyal de restricció de pas". No obstant, segons especifica el mateix codi, l'import de la sanció està estipulat en els 80 euros (40 en tarifa reduïda). Per aquest motiu, segons es pot llegir al document, se li demana que s'adreci a Trànsit per tal d'identificar el conductor del vehicle que va cometre la infracció, en el cas que no sigui ell qui conduïa.

Raül M.  el que ha fet és posar-se en contacte amb els serveis jurídics que ofereix ERC de Terrassa a tota la població ([email protected]), i han estat ells els qui l'han orientat com respondre a la sanció i com recorre-la. Per fer-ho es necessita la data de recepció del requeriment, la còpia de la mateixa i el DNI del propietari del vehicle. ERC s'ocupa d'incloure aquestes dades i te les reenvia. Un cop fet això, s'ha d'enviar aquest document per Correu Administratiu. El terrassenc es troba en aquest punt, i està a l'espera que des de Trànsit li indiquin el següent pas, que el més probable és que sigui en forma, ara sí, de multa.