Gestionar situacions conflictives

Dinou persones reben els diplomes del curs de mans de Lluïsa Melgares

Redacció
31 de maig del 2012
Els participants del curs, amb els seus diplomes
Els participants del curs, amb els seus diplomes | La Torre
Els participants del curs, amb els seus diplomes Foto: La Torre

La regidora de Ciutadania i Drets Civils, Lluïsa Melgares, ha lliurat els diplomes del curs "Com actuar davant situacions conflictives", que s'ha impartit durant el maig dins del programa Facilitadors de la Convivència. El curs ha comptat amb 19 persones inscrites de diferents procedències, barris i nivell cultural, amb el denominador comú que gairebé totes aquestes persones estan vinculades a entitats.

El curs tenia com a objectiu aportar recursos per a gestionar conflictes i, fins i tot, per a evitar-los abans que es produeixin. Entre altres continguts, s'han abordat les següents qüestions: diferents maneres de respondre davant d'un conflicte, la importància de les emocions en el conflicte i com gestionar-les de manera constructiva, tipus i tècniques de negociació, la comunicació com a element clau en la mediació i gestió de conflictes i l'escolta activa i l'assertivitat.

Aquesta formació s'ha estructurat en cinc sessions de tres hores cadascuna, que s'han impartit els dimecres del mes de maig a la seu de l'àrea de Serveis a les Persones, Cohesió i Benestar Social.

Els 19 homes i dones participants han valorat molt positivament la formació rebuda i molts han manifestat el seu interès en continuar la formació mitjançant el curs "La cultura de la mediació en la gestió de conflictes", de 30 hores de durada, que es durà a terme el proper mes de juliol.