Gestionar eficientment el patrimoni

La Cambra de Comerç dóna a conèixer les novetats fiscals en aquest àmbit

Redacció
29 de maig del 2012
Els ponents, durant la sessió informativa
Els ponents, durant la sessió informativa | La Torre
Els ponents, durant la sessió informativa Foto: La Torre

La Cambra de Comerç i Indústria de Terrassa ha acollit aquest dimarts un nou fòrum de la seva Comissió d'Economia i Finançament, dedicat a explicar la nova aplicació de l'impost de patrimoni, així com també les pautes que permeten una millor gestió patrimonial. La trobada, que ha comptat amb una cinquantena d'empresaris assistents, s'ha dut a terme en col·laboració amb el Banc Sabadell i ha comptat amb la ponència de Yolanda Domingo Romero, directora de l'Assessoria Fiscal i Patrimonial de Banco Urquijo a Catalunya.

Durant la primera part de la sessió i sota el títol "Cap a una gestió del patrimoni personal més eficient: novetats fiscals", l'experta Yolanda Domingo ha explicat què comporta el fet que el govern central hagi restablert l'impost de patrimoni per als exercicis del 2011 i el 2012.

En la seva intervenció, que ha tingut un contingut didàctic i tècnic alhora, Domingo ha donat resposta a diversos dubtes que poden sorgir respecte al reestabliment temporal d'aquest impost. Ha explicat qui l'ha de pagar, quins són els límits d'exempció, com es calculen o quins són elements computen, entre d'altres qüestions.

A més, la ponent ha fet un incís en el Reial Decret Llei 20/2011, relatiu a la pujada de tipus impositius. Domingo també ha parlat sobre les mesures de planificació fiscal, i ha donat a conèixer els elements més importants que cal tenir presents.

La reintroducció de l'impost patrimonial
Per tal d'assegurar l'estabilitat de l'economia espanyola i afavorir la recuperació i l'ocupació, el govern de l'Estat ha reestablert l'impost sobre el patrimoni, amb caràcter temporal, per als exercicis 2011 i 2012. Aquest és un impost cedit a les comunitats autònomes i hauran de presentar la declaració, en el cas de Catalunya, aquells contribuents que tinguin patrimonis superiors als 700.000 euros.

Davant d'aquesta conjuntura, la Cambra de Terrassa, a través de la seva comissió d'Economia i Finançament, ha organitzat aquest fòrum per tal de donar a conèixer, de la mà d'experts de primer ordre, les particularitats d'aquest impost, així com també oferir la oportunitat d'aclarir els possibles dubtes que presenta.