Un exdirectiu de Bankia cobrarà 14 milions com a indemnització

N.D.
29 de maig del 2012
El rei Joan Carles, felicitant personalment tots els directius de Bankia, el maig de l'any passat. Foto: Bankia.

Ser la mà dreta del president de Bancaixa, José Luis Olivas, pilotar en primera línia la fusió amb Caja Madrid i acabar marxant de Bankia per desavinences amb Rodrigo Rato. I cobrar uns 14 milions d'euros per fer-ho. Aquest seria el resum de la trajectòria d'Aurelio Izquierdo, exdirector financer de Banaixa i directiu fugaç de Bankia, que que va deixar l'entitat l'any passat per passar a dirigir el Banc de València, i que ara s'ha sabut que té dret a cobrar una indemnització de 13,91 milions d'euros en pensions i compromisos de prejubilació, segons que consta a la memòria dels comptes anuals que BFA, la matriu de Bankia, va presentar ahir a la Comissió Nacional del Mercat de Valors espanyola (CNMV).

Els gairebé 14 milions d'euros són en concepte de la pòlissa contractada per a la seva juvilació, mort o invalidesa, a la que encara s'hi ha de sumar l'assegurança d'estalvi per la pre-jubilació. El mateix consell va presentar unes pèrdues per valor de 7.263 milions d'euros.

Per bé que BFA-Bankia rebrà 19.000 milions en ajudes públiques, a més a més de la capitalització d'uns altres 4.465, l'entitat ha assegurat que els 14 milions sortiran del patrimoni de Bancaixa, no pas de les ajudes públiques.

Després de ser director de negoci de Bankia, Izquierdo va acabar sortint-ne i va passar a dirigir el Banc de València, que poc després va ser intervingut pel Banc d'Espanya i que està en vies de ser nacionalitzat.

BFA també detalla que l'equip de l'alta direcció de Bankia -conformat per vuit persones abans de la marxa d'Izquierdo- va rebre unes retribucions a curt termini de 4,58 milions d'euros, plans de pensions i similars per 977.000 euros, i que l'exdirectiu Matías Amat va rebre una indemnització per cessament de 6,1 milions.