Les Menines, nom escollit pel passatge de La Maurina

La Taula d'infants i joves del barri decideixen posar el nom del famós quadre al vial que uneix la plaça amb el carrer de Velázquez

La Torre
29 de maig del 2012
576_1338299893120529_taula_infants_Maurina_2
576_1338299893120529_taula_infants_Maurina_2


La Taula d'Infants i Joves de La Maurina ha escollit el nom de passatge de Les Menines per al vial que uneix la plaça de La Maurina i el carrer de Velázquez. Aquesta ha estat la decisió presa a la sessió que ha tingut llocal Centre Cívic Maria Aurèlia Capmany. L'elecció feta es traslladarà a la Comissió del Nomenclàtor, que és l'òrgan que s'encarrega de posar o canviar els noms dels carrers i places de la ciutat.

La regidora del Pla de Barris de La Maurina i presidenta del districte 4, Josefina Soler, i el regidor d'Educació, Manel Pérez, han presidit la sessió de constitució d'aquest òrgan consultiu format per representants de les escoles i instituts del districte. Hi han participat 22 alumnes de 5è i 6è de primària i de 1er i 2on d'ESO de les escoles Germans Amat, Sant Domènech Sàvio, Maria Auxiliadora i dels instituts Nicolau Copèrnic i Les Aymerigues. També s'ha convidat als familiars dels participants, els veïns i els representants de les entitats del territori per donar a conèixer aquesta experiència de participació.

La Taula ha triat el nom de passatge de Les Menines en referència al famós quadre per la proximitat del carrer de Velázquez, autor de l'obra, i pel fet que el quadre mostra una escena de nenes jugant, i la plaça de La Maurina és també un espai on juguen els infants del barri.

Aquesta és una iniciativa del Patronat Municipal d'Educació i el Pla de Barris de la Maurina coordinada pel professor de didàctica de les Ciències Socials de la UAB Antoni Santisteban, qui ha intervingut també a la sessió. El projecte porta per títol "La participació democràtica i l'associacionisme" i pretén desenvolupar coneixements i competències relacionades amb la participació democràtica, donar als infants i joves eines per poder incidir en la transformació del seu barri i fomentar la reflexió i la cooperació.