Més compost a les deixalleries municipals

Vacarisses i Viladecavalls s'uneixen al sistema de distribució gratuïta del Consorci

Redacció
28 de maig del 2012

Les deixalleries de Vacarisses, Viladecavalls i Polinyà s'han incorporat al sistema de distribució de compost gratuït del Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental. El Consorci posa a l'abast dels municipis i dela ciutadania el compost provinent dels residus orgànics de la Planta de Biometanització de Can Barba per tal que tothom qui ho vulgui el pugui utilitzar per adobar la terra del jardí o l'hortet particular.

A banda dels municipis que ara s'han incorporat a la campanya, el compost es pot seguir trobant a les deixalleries de Barberà del Vallès, Castellar del Vallès, Matadepera, Palau-solità i Plegamans, Rellinars, Rubí, Sant Llorenç Savall, Sant Quirze del Vallès, Santa Perpètua de Mogoda, Sentmenat i Terrassa. De seva banda, Sabadell ja disposa d'un servei semblant a les deixalleries i escoles. Els ciutadans que vulguin endur-se compost han de portar un recipient i poden emportar-se fins a un màxim de 50 litres al mes.

Aquesta és una actuació comarcal per tancar el cicle de la matèria orgànica i recompensar l'esforç de separar l'orgànica a casa. Tot plegat s'emmarca en una campanya del Consorci per fomentar la recollida d'aquesta fracció. L'acció compta amb el suport de la Diputació de Barcelona i de l'empresa del tercer sector CIPO, que és l'encarregada de la distribució de les saques de compost a les deixalleries.

La major part de la fracció orgànica dels residus municipals de la comarca es tracta a la Planta de Biometanització de Can Barba, que produeix 3.000 tones de compost apte per agricultura i ús domèstic. A través d'una digestió anaeròbia, la planta genera biogàs apartir dels residus. Amb aquest combustible es produeix energia elèctrica per abastir més de 1.300 llars de la comarca.