Ramon Capella, Premi Cambra al lideratge

El reconeixement a la iniciativa recau en Copcisa Corp mentre que MSAA Architecture guanya en la categoria d'empresa de nova creació

Redacció
28 de maig del 2012
El lliurament dels Premis Cambra del 2011
El lliurament dels Premis Cambra del 2011 | La Torre
El lliurament dels Premis Cambra del 2011 Foto: La Torre

Els òrgans de govern de la Cambra de Comerç i Indústria de Terrassa han acordat els Premis Cambra 2012 corresponents a les categories de Lideratge Empresarial, Iniciativa Empresarial a la Demarcació i Empresa de Nova Creació. Així, Ramon Capella i Armengol, fundador i actual president honorari del Consell d'Administració de l'empresa Telstar, ha estat el guardonat amb el Premi Cambra al Lideratge Empresarial. D'altra banda, Copcisa Corp ha estat reconeguda amb el Premi Cambra a la Iniciativa Empresarial a la Demarcació, mentre que MSAA Architecture rebrà el Premi Cambra a l'Empresa de Nova Creació.

Pel que fa a Capella, nascut a Terrassa l’any 1931, va fundar l'empresa el 1963 després de detectar la oportunitat que existia als primers anys 60 de proveïr el mercat nacional de petites bombes de buit, necessàries per al desenvolupament de les primeres neveres domèstiques i refrigeradors comercials.

Reconegut com un dels 10 principals proveïdors internacionals per a la indústria biofarmacèutica, Telstar desenvolupa solucions completes i integrades d'alta complexitat tecnològica, tant en el disseny i fabricació d'equips com en  instal·lacions i plantes farmacèutiques i biotecnològiques. Integra les fases d'enginyeria, consultoria, construcció, instal·lació de sistemes crítics i disseny i fabricació d'equips, formació de professionals, validació, assegurament de la qualitat i posada en marxa.

Amb una sòlida presència internacional, Telstar opera en més de 100 països i disposa de 7 plantes de producció (Espanya, Xina, Estats Units, Regne Unit, França, Holanda i Estònia). A més, té 9 centres de excel·lència tecnològica  i 12 centres de serveis d'enginyeria i consultoria, així com també oficines comercials a tot el món. L'any 2011, va inaugurar una nova seu a Terrassa, en unes instal·lacions que ocupen 10.000 metres quadrats.

La Cambra de Terrassa ha reconegut COPCISA CORP en el guardó 2012 a la Iniciativa Empresarial a la Demarcació. Copcisa Corp és una corporació de caràcter familiar, fundada a Terrassa l'any 1954 com a "Construccions i Obres Públiques i Civils, SA". En els seus inicis va ser una empresa especialitzada en moviments de terres i posteriorment va iniciar la seva activitat en el camp de l'obra civil, duent a terme obres de diverses carreteres que depenien de les Diputacions Provincials i els ajuntaments, així com també diverses urbanitzacions.

En l'àmbit de l'obra civil, Copcisa dissenya i construeix obres viàries, ferroviàries, aeroportuàries, marítimes, hidràuliques, industrials i urbanitzacions. En el camp de l'edificació, l'empresa realitza tot tipus de construccions: hospitals, centres d'atenció primària, residències geriàtriques, centres administratius, equipaments docents, hotels, oficines, habitatges, naus industrials, centres esportius i equipaments culturals i de transports.

Entre d'altres, Copcisa ha dut a terme obres com l'Eix Tranversal, el Circuit de Catalunya a Montmeló, l'edifici de l’Institut del Teatre a Barcelona, la Mútua de Terrassa o la línia 3 del metro de Barcelona.

En la categoria d’Empresa de Nova Creació, la Cambra de Terrassa ha reconegut aquest any l’empresa MSAA Architecture. Fundada l'any 2010, té la seva seu a Rubí i és un despatx d'arquitectura format per un equip multidisciplinari de col·laboradors especialitzats en diferents àrees del disseny i la construcció.

La Cambra considera destacable també l'aposta en innovació pel que fa a les metodologies de projectació, la incorporació de mecanismes naturals per a l'experimentació projectual i el desenvolupament d'estratègies de la natura per la cerca de formes noves i bons resultats mediambientals.

Mas-Colell lliurarà els Premis Cambra 2012
El conseller d'Economia i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, Andreu Mas-Colell, serà l'ecarregat de lliurar els Premis Cambra 2012 en l'acte que se celebrarà el proper 25 de juny al pavelló de La Llana de Rubí. L'esdeveniment distingirà 12 empreses i l'empresariat reconeguts en aquesta edició.

L'acte reunirà al voltant d'unes 500 persones, entre les quals s'hi comptarà una nombrosa representació d'empresaris de la demarcació de la Cambra, així com també representants del món polític, econòmic, institucional i periodístic del país.