S'admet la querella de l'equip de govern de Viladecavalls

La Torre
27 de maig del 2012
Miguel Durán i Paco Vega, el dia en què van anunciar la presentació de l'escrit d'inadmissió
Miguel Durán i Paco Vega, el dia en què van anunciar la presentació de l'escrit d'inadmissió | C.B.
Miguel Durán i Paco Vega, el dia en què van anunciar la presentació de l'escrit d'inadmissió Foto: C.B.

El Jutjat d'Instrucció número 3 de Terrassa ha admès a tràmit la querella per presumptes delictes mediambientals, de prevaricació, malversació de fons públics i estafa processal en el període 2007-2009 presentada per l'equip de govern de Viladecavalls contra Paco Vega (PVA), aleshores primer tinent d'alcalde i regidor de l'àrea d'Obres i Serveis; Antoni Florido, cap d'Obres i Serveis durant aquest període; i Josep Faure, gerent de Viladecavalls Multigestió S.L. i actual regidor de CiU.

El passat mes de gener, l'equip de govern de Viladecavalls va posar en coneixement del Jutjat d'Instrucció de Terrassa les accions que consideraven constitutives de delicte realitzades entre el segon semestre del 2007 i el juliol de 2009. La querella es va presentar després d'obtenir un informe redactat per Josep Rofes, advocat i professor de dret penal a la Universitat de Barcelona. Rofes apuntà que en aquell període hi va haver vuit contractacions formalitzades verbalment (al marge de tots els procediments administratius) a favor de cinc empreses. 

Segons Rofes, a la presumpta prevaricació s'hi van afegir dos presumptes delictes de malversació de fons públics que van beneficiar dues empreses. En termes econòmics aquests fets comportarien factures inflades per import de 207.613 euros i reclamacions al consistori per imports no debuts de 573.426 euros.

La segona part de la querella fa referència a un presumpte delicte mediambiental comès a una finca municipal situada al costat de la zona esportiva de Can Trias. El terreny de 9.000 metres quadrats on s'havia de construir un aparcament de camions es va convertir en un abocador de residus de la construcció. Descontaminar aquests terrenys tindria un cost addicional de 2 milions d'euros per l'Ajuntament.

Per últim, la querella posa en coneixement dels Tribunals un presumpte delicte d'apropiació indeguda continuada per part de Josep Faure. El regidor podria haver usat la targeta de crèdit per desviar fons en perjudici de Viladecavalls Multigestió S.L. per valor de 14.933,56 euros. A partir d'aquest moment el consistori vallesà compta, doncs, amb dos regidors imputats al seu Plenari (Paco Vega i Josep Faure). Els querellats estan citats a declarar el setembre de 2012.

Es dóna la circumstància que fa tot just onze dies Paco Vega, assessorat pel conegut advocat Miguel Durán, va presentar un escrit d'inadmissió de la querella i va dir que es reservava l'opció de contraatacar amb accions legals en el futur.