Love of Lesbian vénen a fer l'indie

El grup de Sant Vicenç dels Horts mostrarà aquest divendres a Faktoria el seu setè àlbum d'estudi

Carles Batalla
25 de maig del 2012
Love of Lesbian actuen a Faktoria.
Love of Lesbian actuen a Faktoria. | Mas
Love of Lesbian actuen a Faktoria. Foto: Mar

Tres anys després de l'aclamat i quilòmetric disc 1999 (o cómo generar incendios de nieve con una lupa enfocando a la lupa) , Love of Lesbian ha tornat a engegar la maquinària indie. El resultat és La noche eterna. Los días no vivido s, que just demà sortirà del forn. Es tracta d'un doble cedé amb 17 temes que se centren en els conceptes de la nit i de l'anonimat dins d'una gran ciutat. La banda de Sant Vicenç dels Horts revelarà la nova obra aquest divendres a la nit a la Faktoria d'Arts de la Rasa. A mig camí entre la realitat i la ficció i entre la cruesa i l'humor, el treball discogràfic narra petites històries sobre tot el suc que es pot arribar a treure de nit i, alhora, totes aquelles coses a les quals es renuncia per triar aquesta opció vital, la d'activar-se quan el sol se'n va.

Quart disc en castellà
Santi Balmes (veu i guitarra), Jordi Roig (guitarra), Joan Ramon Planell (baix i sintetitzador), Oriol Bonet (bateria i programació) van fundar el grup l'octubre del 1997. Aleshores, tot i que la 'movida madrileña' ja quedava lluny, el pop-rock alternatiu encara estava a les beceroles. Una maqueta enviada a un concurs de la revista 'Ruta 66' els va permetre actuar a la sala barcelonina Magic i gravar per primera vegada en un estudi. Finalistes del concurs Villa de Bilbao el 1998, van enregistrar tres cedés en anglès, Microscopic movies , It is fiction i Ungravity . Amb Maniobras de escapismo (2005) van canviar al castellà i van incorporar al grup el guitarrista Julián Saldarriaga. Des d'aleshores, la progressió ha estat ascendent i s'han fet un nom propi en la poblada escena indie. Cuentos chinos para niños del Japón i 1999 van suposar la confirmació. La noche eterna, Los días no vividos és la seva setena obra en 15 anys, i el segon disc gravat sota el paraigua de la multinacional Warner.

Teloners de The Cure el 2000
A banda del canvi d'idioma i de la maduresa pròpia dels anys, un dels fets més destacables en la trajectòria de Love of Lesbian va arribar el 2000. En aquell any, The Cure, que estaran presents al Primavera Sound 2012 d'aquí a deu dies, estava immers en la gira Dream Tour i els de Sant Vicenç dels Horts hi van actuar com a teloners de Robert Smith i companyia. Un moment àlgid d'una carrera plena de reconeixements de tot tipus. Per exemple, Cuentos chinos para niños del Japón va ser elegit millor disc per la revista Mondosonoro. Aquell disc també els va permetre fer una breu gira de presentació als Estats Units. Pel que fa a 1999 , el 2010 i el 2011 va rebre el premi Enderrock de la música catalana en la categoria de millor artista català en altres llengues. I la revista Rolling Stone també els va triar com a grup de l'any i gira de l'any 2010.

Sales internacionals
Després d'encapçalar la majoria de festivals com a caps de cartell, van tenir l'oportunitat de tocar a l'Scala de Londres i al festival Ciudad Emergente de Buenos Aires. El febrer del 2011 es van posar les botes en un final de gira que va incloure quatre concerts consecutius a la sala Joy Eslava de Madrid i tres nits seguides a Razzmatazz. A més, han intervingut en el disc tribut a Umpah-pah i en l'àlbum d'homenatge a Antonio Vega. I TV3 els va encarregar la banda sonora del programa Divendres , presentat pel terrassenc Xavi Coral i per Espartac Peran, i que encara està en antena.