Fora les festes majors

El president de Ciutadans (C’s), Albert Rivera, les considera una despesa prescindible

Quico Sallés/N.D.
23 de maig del 2012
Rivera, aquest matí al Parlament.
Rivera, aquest matí al Parlament. | Oriol Campuzano
Rivera, aquest matí al Parlament. Foto: Oriol Campuzano

Sinó es tenen diners per escoles, tampoc n'hi ha d'haver per les festes del poble. Aquest argument, a priori clar, és el que ha brandat aquest matí el president de Ciutadans (C’s), Albert Rivera, per criticar les retallades socials que pateixen els serveis dels Ajuntaments.

Durant la sessió del control al Govern celebrada aquest matí, Rivera ha instat a la vicepresidenta, Joana Ortega, a “eliminar o fusionar estructures polítiques” a la sessió de control al Govern i de pas, tot allò que faci olor de despesa prescindible.

Així Rivera manté la dicotomia sobre serveis o identitat. "Si hem d'escollir entre identitat i festes del poble o centres de salut i escoles, trio el CAP i l'escola” perquè entre “Villarriba i Villabajo i garantir la sanitat en aquest municipi, trio mantenir la sanitat”. Rivera alerta que “la festa identitària la paguem tots els ciutadans”.

Per això, Rivera ha insistit en exigir al Govern que “suprimeixi els consells comarcals i fusioni municipis” com ho fan altres països “com Dinamarca que ha passat de 278 municipis a 98”, com “Islàndia que ha passat de 7.000 a 76” o “Alemanya que ha reduït un 65% les seves alcaldies”.

D'aquesta manera C’s s'ha fet seves les propostes de III Informe del IEB (Institut d'Economia de Barcelona) de la UB sobre Federalisme Fiscal que proposa suprimir ajuntaments per sota de 5.000 habitants. El líder de C’s considera que el Govern “no té valentia per dir-li a alcaldes seus que potser no poden ser alcaldes sinó que han de ser regidors” i que “els que tenen coresponsabilitat són ells”.  “Tenim 41 consells comarcals, que vostès mateixos han reconegut que no tenen cap funció avui dia i tenim 900 ajuntaments innecessaris”, ha glossat Rivera per afegir que el Govern “en un plis plas rebaixa el sou un 5% als treballadors públics i, en canvi, no toca res d'aquesta estructura”.