Vacarisses es va unir a la vaga

L'escola Pau Casals va organitzar una jornada festiva però reivindicativa a la plaça de Joan Bayà

Redacció
23 de maig del 2012
576_1337781662p1030824
576_1337781662p1030824


Pares, mares, mestres i alumnes van reclamar dimarts al migdia que s'aturin les retallades per l'ensenyament. L'escola de primària Pau Casals de Vacarisses va dedicar la jornada escolar, en què hi havia convocada una vaga, per protestar contra les mesures que la Generalitat aplicarà per ajustar-se al pressupost. La protesta ha unit mestres, amb  alumnes i les famílies, centrant els actes a la plaça Joan Bayà.

Durant tot el matí, mestres i alumnes de l'escola Pau Casals han estat preparant la pancarta que va lluir a la plaça Joan Bayà des del migdia: "per una escola pública, gratuïta i de qualitat". A partir de dos quarts d'una, els mestres i els alumnes van dinar junts, també amb alguns pares i mares, per fer explícita la reivindicació al municipi.

A la reclamació, que va registrar mobilitzacions a tot Catalunya, s'hi van voler sumar educadors i educadores d'altres centres de Vacarisses. Així, a l'hora de dinar la plaça va acollir mestres i educadors de les Escoles Bressol, que han ofert els serveis mínims, i que van acompanyat la iniciativa del Pau Casals. En acabar, l'espai públic es va convertir en un lloc de discussió i reflexió sobre l'actualitat de l'educació al país, i de com s'està veient afectat per les retallades. Finalment, es va llegir un manifest explicant la reivindicació.

L'altra escola de primària del municipi, Font de l'Orpina, va funcionar en serveis mínims tot el dia, com també ho va fer l'institut de secundària.