Del mojitos brasilers als nachos mexicans

La III Mostra Gastronòmica Llatinoamericana va repartir 10.000 degustacions

Lluïsa Tarrida
23 de maig del 2012
576_1337763449IMG_0654
576_1337763449IMG_0654 | Lluïsa Tarrida
Foto: Lluïsa Tarrida

La plaça de Lluís Companys va acollir durant el cap de setmana la III Mostra Gastronòmica Llatinoamericana organitzada per la Unió Cultural Llatinoamericana. Després de l'èxit assolit en les dues anteriors edicions, enguany, es va decidir créixer i allargar la fira també al diumenge.

Divuit parades van omplir la plaça amb productes propis d'una desena de països d'Amèrica del Sud. Perú, Bolívia, Brasil, Ecuador, Cuba, Colòmbia, México, República Dominicana, Venezuela, Chile i Honduras van tenir la seva representació gràcies a "l'esforç de les dones emprenadores que estan decidides a sortir de la crisi muntant un negoci propi".

Sara Salazar, coordinadora de l'acte, explica que la idea va sorgir d'un grup de dones que tenen experiència en l'hostaleria i que els agrada molt cuinar. Amb l'objectiu de ser autònomes i poder guanyar-se la vida van sorgir la idea d'aquesta Mostra que serveix com a aparador dels seus àpats típicament llatinoamericans, i fets amb productes importats dels seus països d'origen. Tots els plats i degustacions que es van poder assaborir havien passat un control previ de qualitat, ja que la idea és donar a la Mostra un valor de professionalitat.

Evidentment, la festa hi és benvinguda, i al llarg del cap de setmana es van poder escoltar concerts de mariachis, hip-hop, sambes o danses del Perú, a més dels pallassos i activitats infantils. En total, al llarg del cap de setmana s'han repartit més de 10 mil degustacions a un preu de 2 euros. Davant l'èxit de públic ja han decidit que l'any vinent s'intentarà que la festa compti amb la presència de tots els països llatinoamericans i que vingui gent no només de Terrassa sinó atraure ciutadans de tota la comarca.