Pedalada commemorativa del Vedruna-Vall

70 alumnes de tercer d'ESO celebren la Diada de Santa Joaquima en bici

Redacció
23 de maig del 2012
Uns alumnes de l'escola Vedruna-Vall, durant la bicicletada
Uns alumnes de l'escola Vedruna-Vall, durant la bicicletada | La Torre
Uns alumnes de l'escola Vedruna-Vall, durant la bicicletada Foto: Francesc Argemí

Una setantena d'alumnes de tercer d'ESO del Col.legi Vedruna han celebrat la Diada de Santa Joaquima amb una pedalada per Terrassa i els seus rodals fins arribar a Sabadell. L'activitat ha tingut el suport i la col·laboració del BACC.

Fa un any van fer-ho durant el matí i ja va ser un èxit, però enguany la proposta encara ha estat més interessant i exitosa, ja que ha durat tot el dia i han augmentat la distància recorreguda. Així, han pogut conèixer encara millor la ciutat i sobretot el seu entorn més proper, ple de paisatges i camins molt bonics, desconeguts per la majoria dels alumnes.

El primer desplaçament ha estat de Renfe Centre a Renfe Est. Un cop allà han començat els camins, cap a la Masia de Can Figueres (darrera l'Hospital de Terrassa), Torrebonica i des d'allà pel Torrent de la Betzuca fins a l'àrea de picnic de Bonvilar. Allà s'ha fet l'esmorzar amb xocolata i melindros.

La segona etapa ha transcorregut al llarg del camí ral de Terrassa a Sabadell fins arribar a Sabadell. Un cop allà hem agafat el carril bici, que porta fins a Sant Julià d'Altura, una àrea de pícnic amb moltes taules i ombra on els alumnes han dinat i han fet un parèntesi.

Després de dinar, s'han fet grups d'uns 12 alumnes per fer  una reflexió sobre els problemes més urgents que té la societat actual i de quina manera poden ajudar a solucionar-los, a partir d'una lectura del què va motivar, en el seu moment (fa dos segles) a Joaquima de Vedruna a ajudar a solucionar els porblemes de la gent del seu voltant, especialment d'aquells i sobretot d'aquelles que tenien menys oportunitats en la societat de la seva època. La reflexió ha aportat idees i pensaments que han estat escrits en unes pulseres que han dut al canell la resta del dia.

Amb els alumnes ja més cansats i amb ganes d’arribar, l'expedició ha pedalat pels camins que voregen el Golf, fins a la Torre de Mosèn Homs i des d'allà cap a l'estació de Torrebonica i de la Renfe Est de Terrassa.

Escortats per la policia local, els alumnes han finalizat la ruta al punt d'origen,  l'estació de Renfe Centre.