Rull vol que s'eliminin els ministeris de Sanitat i Educació

El secretari d'organització de CDC afirma que cal evitar duplicitats i fer un pla d'aprimament de l'administració de l'Estat

La Torre
19 de maig del 2012
Josep Rull, aquest dimarts a l'Ajuntament de Terrassa.
Josep Rull, aquest dimarts a l'Ajuntament de Terrassa. | Adrià Costa
Josep Rull, a l'Ajuntament de Terrassa. Foto: Adrià Costa

El secretari d'organització de CDC, Josep Rull, ha participat en l'acte organitzat per Reagrupament sobre el pacte fiscal en el marc d'un esmorzar-tertúlia. A més del president de Convergència a Terrassa hi havia Salvador Garcia Ruiz, economista i fundador del col·lectiu Emma i Albert Sagués, economista i professor de la UPF.

Rull ha afirmat que les xifres del dèficit de les comunitats autònomes demostren la "poca solvència" que pot acreditar el PP i ha subratllat que el Consell de Política Fiscal i Financera d'aquesta setmana ha evidenciat que "han estat determinades comunitats autònomes, totes governades pel PP, les que han disparat el dèficit estatal".

Per aquesta raó, el convergent ha criticat l'actitud del Partit Popular de "voler acreditar-se el títol d'excel·lents gestors econòmics", com també ha acusat el govern espanyol de tenir una "actitud constantment perduda".

Pel que fa al pla d'ajust, Josep Rull ha instat al govern de Mariano Rajoy a presentar al més aviat possible un pla d'aprimament real de l'administració, "que segueix creixent i que té duplicitats que no tenen sentit", per la qual cosa ha demanat que s'eliminin alguns ministeris. Entre els anomenats hi havia el de Sanitat i el d'Educació, Cultura i Esport, ja que ha matisat que "les competències estan transferides a les comunitats autònomes".

També ha demanat al Govern un pla d'ajust per als ministeris de Defensa i d'Afers Estrangers perquè no generen riquesa i suposa una despesa "supèrflua" en un moment en què algunes persones no tenen accés als mínims bàsics.