Les JERC demanen que es retiri la concessió dels peatges a Abertis

Consideren que cal poder gestionar la infraestructura d'una manera racional implantant un nou model de recaptació

La Torre
19 de maig del 2012
576_1337438342IMG_0549
576_1337438342IMG_0549

Les JERC Vallès Occidental, adherides a la campanya popular "No vull pagar", han emès un comunicat en què denuncien el "monopoli que manté Abertis en gairebé 600 quilòmetres de la xarxa viària del nostre país". Per les joventuts d'esquerra, el cost inicial de construcció de les autopistes i carreteres "ha sigut superat amb la recaptació obtinguda dels usuaris", per aquest motiu consideren que "el negoci actual que manté Abertis és desmesurat i perpetua un espoli que no beneficia als catalans".

Per tot plegat, les JERC demanen a la Generalitat que "prengui el relleu en la gestió i retiri la concessió per tal de poder gestionar la infraestructura d'una manera racional implantant un nou model de recaptació centrat en les autovies més utilitzades i en el manteniment de la infraestructura".

Així mateix, les JERC Vallès Occidental donem suport a la convocatòria realitzada per la plataforma “No vull pagar” que tindrà lloc el proper diumenge 20 de maig. I exigeixen que hi hagi "descomptes per la ciutadania amb la finalitat de descongestionar les vies gratuïtes", afegeixen que "hi ha moltes formes per aconseguir una harmonització del pagament dels peatges, sigui per descomptes per proximitat, per ús freqüent, o fer pagar segons la renda".