El Centre d'Estudis sobre el Cable, reconegut

L'entitat terrassenca, dirigida per Joan Francesc Fondevila, rep el premi Connexió

Redacció
18 de maig del 2012
Fondevila, recollint el premi
Fondevila, recollint el premi | La Torre
Fondevila, durant el discurs que va fer després de recollir el premi Foto: La Torre

El terrassenc Centre d'Estudis sobre el Cable (CECABLE), fundat el 1995 i dirigit per Joan Francesc Fondevila Gascón, ha rebut a Barcelona, en el marc de la celebració del Dia Mundial de les Telecomunicacions, el Premi Connexió a una entitat o mitjà de comunicació per la divulgació de coneixement en l'àmbit de les noves tecnologies i les TIC.

"Estem molt satisfets per aquest reconeixement a la nostra tasca de recerca i difusió", ha afirmat Fondevila en recollir el guardó. "Per a nosaltres i per a Terrassa és una gran satisfacció que una entitat pionera en telecomunicacions, amb tarannà internacional i alhora arrelada a la ciutat hagi rebut aquest premi", explica Fondevila.

L'esdeveniment de commemoració del 44 Dia Mundial de les Telecomunicacions i el lliurament de la XIII edició dels premis Connexió de Feceminte han tingut lloc al MEAM (Museu Europeu d’Art Modern de Barcelona). Emmarcat en la celebració del Dia Mundial de les Telecomunicacions i des de la celebració del Congrés Europeu "BCN Meeting Connection Barcelona" l'any 2000, Feceminte atorga cada any aquests prestigiosos guardons simbolitzats per un disseny original i exclusiu de la Torre de Collserola.

El jurat està integrat per prestigiosos professionals i tècnics del sector i representants de les institucions públiques, com la Generalitat de Catalunya (direcció general de Mitjans de Comunicació i direcció general de Telecomunicacions i Societat de la Informació), la Dirección General de Telecomunicaciones y Tecnologías de la Información del Ministerio de Industria, Energía y Turismo del Govern espanyol, el CETC (Col·legi d'Enginyers de Telecomunicació de Catalunya), l'ACET (Associació Catalana d'Enginyers de Telecomunicació), PIMEC, Foment del Treball Nacional o Feceminte (Federació Catalana d'Empresaris Instal·ladors de Telecomunicacions).

El premi s'adjudica als sectors socials o professionals que hagin destacat a títol individual o col·lectiu per la innovació, investigació, qualitat de servei o aportació singular a l'ampli món de la professió o per a la qualitat de vida en el món de les noves tecnologies. 

Centre pioner
El CECABLE és un centre d'investigació sense ànim de lucre, pioner a Europa i al món en la seva àrea de coneixement, amb seu a Terrassa, que porta a terme recerca, publicacions i projectes sobre el cable i la banda ampla des de 1995. De fet, va avançar-se als temps i va néixer mesos abans de la promulgació de la Llei de Telecomunicacions per Cable espanyola de desembre de 1995.

Com a entitat pionera i d'avantguarda tecnològica, ha rebut diverses distincions durant la seva trajectòria. Des de 1996 organitza les Jornadas del Cable i la Banda Ampla a Catalunya. L'edició número 17 es va portar a terme del 8 al 10 de maig a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), a Bellaterra, amb gran èxit de participació.

"Les xarxes de telecomunicacions per cable i de banda ampla són el present i el futur, són la infraestructura clau perquè la Societat de la Banda Ampla funcioni plenament i el futur del planeta sigui sostenible. Des del CECABLE ho vam pronosticar el 1995, i de fet l'expansió de la xarxa, que hauria de ser FTTH (Fiber to the Home) a llarg termini, és la prioritat de les polítiques públiques internacionals", explica Fondevila, director del CECABLE, doctor per la UAB, professor de la Universitat Abat Oliba CEU (UAO) i d'altres universitats (Universitat Oberta de Catalunya, Universitat de Girona, UAB) i que ha publicat nombrosos llibres i articles científics indexats internacionals i nombrosos articles en diversos mitjans de comunicació.