#Novullpagar la multa

Jordi B., un dels primers a rebre el requeriment de trànsit per vulneració de l’article 153

Q.Sallés
18 de maig del 2012
Uns part de la notificació.
Uns part de la notificació.
Uns part de la notificació.

L’amenaça de sancionar els #novullpagar per part del Servei Català de Trànsit es va complint. De moment, alguns insubmisos del peatge ja han rebut el requeriment del Servei Català de Trànsit per tal que identifiqui el conductor del suposat vehicle infractor. Aquest és el cas de Jordi B., que ha rebut la notificació administrativa que l’adverteix com a propietari habitual del vehicle denunciat per no pagar un peatge que en un termini de vint dies comuniqui el conductor en la data, hora i lloc que determina el document.

Segons la notificació de Trànsit, la identificació es requereix per la presumpta vulneració de l'article 153 del Reglament de Circulació i s'avisa que, en cas, que no es compleixi el requeriment el titular del vehicle serà sancionat "pecuniàriament". La diligència administrativa, signada per la cap del servei de Trànsit de Barcelona, Assumpció Gil, permet al requerit notificar el suposat infractor via electrònica.

La carta rebuda per Jordi B. s’emmarca en l’estratègia marcada per la Conselleria de Territori i Sostenibilitat i Interior que implica que els cobradors de peatge apuntin i comuniquin les matrícules dels vehicles que haurien fet un #novullpagar. Tot i això, la mesura ha despertat dubtes jurídics, de fet, el Col•legi d'Advocats de Barcelona, ja ha advertit que no existeix base legal per sancionar un conductor que es negui a pagar un peatge. Diverses entitats com www.novullpagar.cat i www.proupeatges.cat disposen d'un plec de descàrreg on-line per recórrer aquest requeriment, pas previ per la sanció.