Discapacitats i retallats

Familiars de persones amb discapacitat protesten contra els plans d'ajustament del PP

La Torre
17 de maig del 2012
Trobada d'entitats de discapacitats a Terrassa
Trobada d'entitats de discapacitats a Terrassa | J.M.O.
Trobada d'entitats de discapacitats a Terrassa Foto: J.M.O.

Al voltant de 400 familiars de persones amb discapacitat de la ciutat es van reunir ahir al Centre Cultural Unnim convocats pels diferents centres: Teixidors, Fupar, Prodis, L'Heura Jardineria, L'Heura Escola, Fàtima i Crespinell.

Van ser informats de la situació actual de les retallades per part del govern de Madrid i els van animar a omplir l'Arc del Triomf de Barcelona aquest diumenge 20 de maig a partir de les 10.30.

L’imminent aprovació dels pressupostos del Govern Espanyol redueix la partida pressupostària destinada a Catalunya per la Inserció laboral de les persones amb discapacitat, un 56% respecte l’any passat. Per Paulina Soler, de Prodis, això, "a més de significar un tracte discriminatori importantíssim i injustificable respecte altres Comunitats, posa en perill tot el sistema actual ja que no cobreix els mínims econòmics fitxats per la llei. Aquests canvis amenacen amb eliminar 2.500 llocs de treball de persones amb discapacitat reconeguda, a la vegada que desmunta la majoria dels serveis que es dediquen a atendre a les persones amb discapacitat".