Maragall, sempre present

El Coll d'Eres rep un homenatge al poeta amb una placa al monolit col·locat l'any 1961

Redacció
18 de maig del 2012
L'Agrupació Coral Matadepera amb el president Pascual Maragall
L'Agrupació Coral Matadepera amb el president Pascual Maragall
L'Agrupació Coral Matadepera amb el president Pascual Maragall

Amb una nombrosa assistència es va celebrar el passat diumenge dia 13 a Coll d'Eres, un acte commemoratiu de l'Any Maragall, organitzat per diferents entitats culturals de Matadepera i Mura i la col·laboració de l'Ajuntament de Matadepera, Ajuntament de Mura i els Serveis d'Espais Naturals de la Diputació de Barcelona.

Seguint el programa previst el coordinador de l'acte, Joan Rios, representant de la Comissió Organitzadora, es va donar la benvinguda a tots els assistents i donant pas als paraments institucionals, els quals que van fer referència al record del pas del poeta Joan Maragall per aquest indret el 1904.

A continuació es va procedir al descobriment de la placa i a la definitiva plantada del llorer. Mossèn Manel Ametller, que ja havia estat present quan es va erigir el monòlit l'any 1961, va llegir un emocionant escrit que portava preparat. Tot seguit els Amics del Teatre de Matadepera van recitar versos del poeta Maragall, i a continuació l'Agrupació Coral Matadepera va interpretar diferents cants, entre els quals "El Cant dels Joves", que el poeta Joan Maragall havia ofert l'any 1904 al Cor de l'Agrupació Regionalista de Terrassa.

Finalment i en representació de la família Maragall, el besnét del poeta, Martí Maragall Oriach, va dirigir unes paraules d'admiració i de recordança, i que des d'on fos estimaria l'homenatge que se li feia en el dia d'avui en el seu record. Com a cloenda tots els assistents van poder gaudir de coca i moscatell.