Més llenya al foc polític de Viladecavalls

Paco Vega demana al jutjat la inadmissió de la querella presentada per l'equip de govern, a l'espera d'emprendre accions legals i de concretar la moció de censura amb l'oposició

Carles Batalla
16 de maig del 2012
Miguel Durán i Paco Vega, en un restaurant de Terrassa on s'ha anunciat la petició d'inadmissió de la querella
Miguel Durán i Paco Vega, en un restaurant de Terrassa on s'ha anunciat la petició d'inadmissió de la querella | C.B.
Miguel Durán i Paco Vega, en un restaurant de Terrassa on s'ha anunciat la petició d'inadmissió de la querella Foto: C.B.

La tempesta política a Viladecavalls no concedeix ni un minut de treva. Aquest dimecres al migdia el portaveu de la PVA, Paco Vega, ha anunciat la interposició d'un escrit davant dels Jutjats de Primera Instància i Instrucció en què demana la inadmissió de la querella presentada per l'equip de govern fa dos mesos.

La querella acusava Vega (i també al convergent Antonio Florido) de presumpta prevaricació, malsversació de fons i reclamacions indegudes (a banda d'acusar d'apropiació indeguda al convergent Josep Faure) i el polític de la PVA ha volgut explicar la seva resposta en companyia de l'advocat que el defensa, Miguel Durán. Segons el jurista, de seguida que va rebre l'encàrrec va notar que era una querella "artificiosa i instrumental, és a dir, basada en una acusació que els querellants saben que no té rellevància penal però que l'interposen per altres finalitats".

Durán va més enllà i assegura que l'acció judicial es va emprendre amb un objectiu "polític per ajornar o evitar la moció de censura que s'estava preparant". Segons l'advocat, la intenció era "convèncer el regidor (Josep Sort, d'ARA) que podia decantar la balança per propiciar el canvi de poder al municipi, en el sentit que la seva imatge podia quedar danyada si donava suport a persones contra les quals s'havia interposat una querella". Vega ha parlat d'oportunisme polític desestabilitzador. "La moció de censura ja estava pactada quan es va presentar la querella", ha recordat.

Una denúncia igual desestimada
L'advocat ha dit que el 2009 el regidor d'ERC Lluís Soler i Turu ja va presentar una denúncia davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per presumptes actuacions fraudulentes en determinades contractacions. Segons Durán, després d'onze mesos d'investigació, aquest Tribunal va concloure el gener del 2010 que no s'apreciava cap indici d'il·lícit penal, i la querella presentada fa dos mesos "reprodueix mimèticament aquella denúncia i aleshores la fiscalia ja no va trobar cap delicte".

Arxiu i accions
Per aquest motiu, Vega, a través de Durán, demana l'arxiu de les actuacions però anuncia que, un cop hi hagi una sentència ferma sobre la querella, emprendrà accions legals per denúncia falsa en base a l'article 456 del Codi Penal. "No ho farem per crear més tensió sinó perquè serveixi d'exemple en el futur", ha dit Durán.

Vega no s'ha mossegat la llengua i ha estat molt més contundent. "Que la política els sancioni i que aquesta gentussa no pugui tornar a governar. Han fet molt mal a la meva imatge i a la de la meva família". Pel regidor de la PVA, l'equip de govern actual "vol governar i fer d'oposició al mateix temps". Vega també ha recordat que fa uns dies es va absoldre Josep Faure, que havia estat acusat per l'alcalde Carles Rodríguez de "dir-li titella per telèfon. Però l'alcalde va posar la mà a la caixa municipal per pagar-se la representació".

La moció, sobre la taula
Tant Faure com Cesca Berenguer han estat presents a l'acte. La portaveu de CiU a Viladecavalls s'ha adherit a la decisió de Vega i ha lamentat "la judicialització aberrant de la política" al municipi vallesà. Quant a la possibilitat que la moció de censura prosperi, ha estat molt clara. "Sempre ha estat sobre la taula però els d'ARA estan indecisos i reacis, però hi ha membres que hi estan d'acord però com que són assemblearis...".

Berenguer ha dit que la divisió política a Viladecavalls és evident. "Si vas als Plens veuràs que hi ha un equip de govern paral·lel. Tota l'oposició som un equip i treballem conjuntament. L'equip de govern actual està manipulant la realitat i ni la gent del poble ho entén".