Un veí de Viladecavalls guanya \"La sardana de l'any\"

Xavier Martínez obté 878 punts per l'obra "Lleida sardanista" en una gala celebrada a la capital de la Terra Ferma

Carles Batalla
15 de maig del 2012
Xavier Martínez, a l'esquerra, amb l'alcalde de Lleida Àngel Ros
Xavier Martínez, a l'esquerra, amb l'alcalde de Lleida Àngel Ros | www.avibotet.cat
Xavier Martínez, a l'esquerra, amb l'alcalde de Lleida Àngel Ros, a la dreta Josep Coll, guanyador de l'accèsit Foto: www.avibotet.cat

"Arribar a la final ja era un premi i guanyar ha estat una sorpresa molt forta, sobretot perquè les obres participants eren molt bones i la competitivitat era increïble". Són paraules de Xavier Martínez Juan, el veí de Viladecavalls que s'ha adjudicat la 23ena edició de "La Sardana de l'any".  Ho va ver gràcies a l'obra "Lleida sardanista", que va obtenir 878 punts en la gala celebrada a la Llotja de Lleida.

Durant la cerimònia, la Cobla Jovenívola de Sabadell i la de Bellpuig van interpretar les deu sardanes finalistes, posteriorment la Simfònica Julià Carbonell en va fer algunes més i després el públic va procedir a la votació. La de Xavier Martínez, que s'hi presentava amb el pseudònim Martí de Joan, va ser la més aclamada.

L'accèsit del premi popular va ser per "Sa Pauma", de Josep Coll, mentre que el Premi de la Crítica va recaure en "Sardanes a l'ONCE". En el concurs hi optaven 72 sardanes.